§ 32/2024 Tilojen vuokraaminen vammaisten päivä- ja työpajatoiminnan käyttöön Helsingin Liikekiinteistöt Oy:ltä, KOy Koskenkuohu, Valtakatu 6-8, Valkeakoski

Lataa 

3851/2024

Päätöspäivämäärä

21.2.2024

Päätöksen tekijä

Kiinteistöjohtaja

Päätöksen perustelut

Hyvinvointialueen hallintosääntö 61 § 2 mom. 1. kohta

Hyvinvointialueen hallinnon toimintasääntö osa II

Tukipalvelut toimintasääntö osa II

 

Esitys

Valmistelijan yhteystiedot
Toimitilainsinööri Timo Laine, puh. 044 4739946, timo.t.laine@pirha.fi

Uusien toimitilojen etsimisestä tuli pakottavaa, koska AVI oli useasti huomauttanut vuokratilojen sisäilmaongelmista eikä vuokranantaja tästä tietoisena kuitenkaan tehnyt mitään tilojen terveysturvallisuuden hyväksi. Pirkanmaan hyvinvointialue ja Helsingin Liikekiinteistöt Oy (Y-tunnus 2151251-5) ovat neuvotelleet KOy Koskenkuohu nimisen yhtiön omistaman 2. kerroksen keittiö-, ruokala ja sosiaalitilahuoneiston vuokraamisesta vammaisten päivä- ja työpajatoiminnan käyttöön Helsingin Liikekiinteistöt Oy:ltä, osoitteesta Valtakatu 6-8, Valkeakoski.

Vuokrattu huoneisto tulee ensi vaiheessa Pirkanmaan hyvinvointialueen vammaisten päivä- ja työpajatoiminnan käyttöön.

Vuokrattavan huoneiston pinta-ala on yhteensä ovat n. 350 m2, pinta-ala ei ole tarkistusmitattu.

Tilat vuokrataan alkuun määräajaksi 31.12.2025 saakka, minkä jälkeen sopimus jatkuu toistaiseksi voimassa olevana irtisanomisajan ollessa molemmin puolin kuusi (6) kuukautta, mikäli sopimusta ei ole irtisanottu 6 kk:n (30.6.2025) ennen määräaikaisen sopimuksen päättymistä. Vuokra-aika alkaa 1.3.2024, tilat saadaan käyttöön heti kun vuokrasopimus on allekirjoitettu.

Sopimukseen on erikseen, aikaisempien tilojen aiheuttamista sisäilma-altistumisista johtuen kirjattu, että Vuokranantaja on tietoinen, että henkilöt siirtyvät tiloihin sisäilmaongelmaisista kohteista. Pirkanmaan hyvinvointialueella on oikeus teettää tiloissa tarvittaessa sisäilmatutkimukset ja mahdollisten tutkimuslöydösten pohjalta irtisanoa vuokrasopimus päättymään ennenaikaisesti.

Huoneiston vuokra sopimushetkellä on yhteensä 3.850 euroa/kk + alv. Vuokraa korotetaan indeksin mukaisesti vuosittain 1.1. mutta aina vähintään 3 %.

Vuokravakuutta ei peritä.

Muutoin vuokrasuhteessa noudatetaan liitteenä olevan vuokrasopimuksen ehtoja.

Vuokrasopimus sitoo vuokranantajaa heti, kun vuokrasopimus on allekirjoitettu ja vuokralaista vasta sitten, kun vuokrasopimus on allekirjoitettu ja vuokrausta koskeva viranhaltijapäätös on saanut lainvoiman.

Päätös

Päätän hyväksyä liitteenä olevan sopimuksen.

Allekirjoitus

Petri Laurikka, kiinteistöjohtaja

Organisaatiotieto

Pirkanmaan hyvinvointialue