§ 3/2024 Virantoimitusvelvollisuuden muuttaminen / Rauhaniemen sairaalan fysioterapeutti

Lataa 

5622/2024

Päätöspäivämäärä

28.2.2024

Päätöksen tekijä

Ylihoitaja, kuntoutuksen ja psykososiaalisen tuen vastuualue

Päätöksen perustelut

Laki kunnan ja hyvinvointialueen viranhaltijasta 23 §

Sote -tehtäväalueen toimintasääntö 7. luku

Esitys

Pirkanmaan hyvinvointialueella on käyty työnantajan ja henkilöstön välisestä yhteistoiminnasta kunnassa ja hyvinvointialueella annetun lain 4 §:n 1 momentin 4.kohdan mukaiset taloudellisista tai tuotannollisista syistä toimeenpantavia osa-aikaistamisia, lomauttamisia tai irtisanomisia koskevat yhteistoimintaneuvottelut.

Työvoiman vähentämistä ja talouden sopeuttamista koskevat yhteistoimintaneuvottelut on käyty 18.9.2023-8.11.2023 välisenä aikana. Koko henkilöstön (työ- ja virkasuhteiset) osalta työvoiman käytön mahdollista vähentämistä, toiminnan uudelleenjärjestelyjä ja talouden sopeuttamista koskevissa yhteistoimintaneuvotteluissa oli pyrkimyksenä pysyvä kustannusten vähentäminen 42 miljoonalla eurolla vuodesta 2024 alkaen sekä toiminnan edellyttämät uudelleenjärjestelyt.

Aluehallitus on 20.11.2023 kokouksessaan hyväksynyt yhteistoimintaneuvotteluiden neuvottelutuloksen ja antanut toimivaltaisille viranomaisille valtuudet käynnistää yhteistoimintaneuvotteluissa esillä olleet tarvittavat toimet kustannusten vähentämiseksi.

Rauhaniemen sairaalan osasto S24 toiminta on päätetty lakkauttaa Rauhaniemen sairaalassa ja osasto siirretään Lempäälään terveysaseman tiloihin. Edellä mainituista syistä fysioterapeuttia on kuultu 26.1.2024 virantoimitusvelvollisuuden muuttamisesta.

Viranhaltija voidaan kunnan ja hyvinvointialueen viranhaltijasta annetun 23 §:n nojalla toistaiseksi voimassa olevaan virkasuhteeseen ottamisesta päättävä kunnan tai hyvinvointialueen viranomainen voi varattuaan viranhaltijalle tilaisuuden tulla kuulluksi päättää, että viranhaltijan virantoimitusvelvollisuutta muutetaan, jos toiminnan uudelleen järjestely tai muu perusteltu syy sitä edellyttää.

Virantoimitusvelvollisuuden muuttaminen perustuu edellä kuvattuun organisatoriseen muutokseen.

Muutos tarkoittaa työntekopaikan muuttumista Lempäälään. Siirto tapahtuu 19.3.2024 lukien.

Päätös

Päätän, että Rauhaniemen sairaalan fysioterapeutin virantoimitusvelvollisuutta muutetaan siten, että työntekopaikka siirtyy Lempäälään. Virkanumero pysyy samana.  

Allekirjoitus

Saara Kotakorpi, vt ylihoitaja

Organisaatiotieto

Pirkanmaan hyvinvointialue