§ 9/2024 487402 / Terassikalusteet Taysin T-sairaalaan HANT/7884/24

Lataa 

5709/2024

Päätöspäivämäärä

1.3.2024

Päätöksen tekijä

Hankintapäällikkö, yhteis- ja materiaalihankinnat

Päätöksen perustelut

Hyvinvointialueen hallintosäännön 62 § mukaan hankintapäällikkö Leila Haakana päättää tavara-, laite ja toimintavarustushankintojen sopimusten hyväksymisestä.
 

Oikeus tilauksen tekemiseen palvelusopimuksen perusteella määräytyy hallinto- ja toimintasääntöjen sekä hankinta- ja sopimushallintaohjeiden mukaisesti.

Esitys

Valmistelijan yhteystiedot

 

Tommi Härkönen, 040 173 4434, tommi.harkonen@tuomi.fi

 

Hankinnan kuvaus

 

Tuomi Logistiikka Oy lähetti Pirkanmaan hyvinvointialueen toimeksiannosta 1.2.2024 julkaistavaksi HILMA-palveluun hankintailmoituksen 487402. Hankinnan kohteena ovat terassikalusteet Taysin psykiatriseen T-sairaalaan.

 

Kyseessä on hankintalain (1397/2016) mukainen kansallisen kynnysarvon ylittävä tavarahankinta. Hankintamenettelynä on hankintalain 32 §:n mukainen avoin menettely. Tarjouspyyntö liitteineen oli saatavilla Tarjouspalvelu.fi-toimittajaportaalissa osoitteessa https://tarjouspalvelu.fi/tuomilogistiikka.


Hankintaa ei ollut jaettu osiin, koska se ei kokonaisuuden kannalta ollut tarkoituksenmukaista.

 

Hankinnan arvonlisäveroton arvo on 36 120,00 euroa.

 

Selvitys hankinnan laatuvaatimuksista

 

Laatuun liittyvät vaatimukset on huomioitu tarjouspyynnössä.

 

Saadut tarjoukset

 

Tarjouksen jätti määräaikaan 22.2.2024 klo 13.00 mennessä 6 yritystä: Edella Oy (2877932-7) (2 tarjousta), Input Interior Oy (2447489-2), Integrate US Oy (2905285-9), Tammiston puu Oy (0427132-6), Tavara Trading TTR Oy (1464075-4) ja Vitreo Oy (1876337-2).

 

Tarjoajien soveltuvuuden tarkastaminen

 

Hankintalain 80 §:n mukaan hankintayksikön on suljettava tarjoaja tarjouskilpailun ulkopuolelle, jos hankintayksikön tiedossa on, että tarjoajaa rasittaa jokin hankintalain 80 §:ssä luetelluista pakollisista poissulkemisperusteista. Hankintalain 81 §:n mukaan hankintayksikkö voi sulkea tarjouskilpailun ulkopuolelle tarjoajan, jota rasittaa jokin hankintalain 81 §:ssä luetelluista harkinnanvaraisista poissulkuperusteista.

 

Kaikki tarjoajat ovat tarjouksessaan vakuuttaneet täyttävänsä tarjouspyynnössä asetetut soveltuvuusvaatimukset kokonaisuudessaan. Tilaaja tarkistaa soveltuvuusvaatimusten täyttymisen viimeistään ennen tilaussopimuksen tekemistä.

 

Tarjousten tarjouspyynnönmukaisuuden tarkastaminen

 

Hankintalain 74 §:n mukaisesti tarjouspyyntöä tai tarjousmenettelyn ehtoja vastaamattomat tarjoukset on suljettava pois tarjouskilpailusta. Hankintayksikkö voi pyytää tarjoajaa tai ehdokasta määräajassa toimittamaan, lisäämään, selventämään tai täydentämään puutteellisia tai virheellisiä tietoja ja asiakirjoja. 

 

Tuotteen 2 (terassituoli) osalta tarjouspyynnössä on vaadittu seuraavaa:

”Istuinkorkeus: 45 cm (± 5 cm), istuinsyvyys: 45 cm (± 5 cm), istuinleveys: 45 cm (± 5 cm)”. Integrate US Oy:n ja Tammiston puu Oy:n tarjoamat tuotteet eivät yritysten ilmoittamien tietojen perusteella täytä mittavaatimuksia.

 

Tuotteen 4 (terassikeinu, 3-istuttava) osalta tarjouspyynnössä on vaadittu seuraavaa:

”Istuinkorkeus: 45 cm (± 5 cm); istuinleveys: 165 cm (± 10 cm)”. Tammiston puu Oy:n ja Vitreo Oy:n tarjoamat tuotteet eivät yritysten ilmoittamien tietojen perusteella täytä mittavaatimuksia.

 

Edellä mainitun johdosta Integrate US Oy:n, Tammiston puu Oy:n ja Vitreo Oy:n tarjoukset hylätään tarjouspyynnön vastaisina.

 

Edella Oy, Input Interior Oy ja Tavara Trading TTR Oy täyttivät tarjouspyynnön ehdot.

 

Tarjousten vertailu ja sopimuskumppanin valinta

 

Tarjouspyynnössä ilmoitettuna valintaperusteena oli kokonaistaloudellisesti edullisin tarjous. Tarjousten kokonaistaloudellisen edullisuuden valintaperusteena on paras hinta-laatusuhde, jossa hinnan painoarvo on 100 %, ja laadun osuus oli huomioitu tuotteiden vähimmäisvaatimuksissa.

 

Tarjousvertailu on päätöksen liitteenä 1.

 

Tarjousvertailun perusteella Tavara Trading TTR Oy esitetään valittavaksi sopimuskumppaniksi.


Sopimus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua hankintapäätöksen tiedoksisaannista, sillä edellytyksellä, että hankintapäätös on saanut lainvoiman.
 

Asiakirjojen julkisuus

 

Hankinta-asiakirjojen julkisuutta säätelee laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta (621/1999). Päätösesitys perusteluineen tulee julkiseksi päätöksenteon jälkeen. Tarjoukset ja muut hankintaa koskevat asiakirjat tulevat julkisiksi asianosaisille hankintapäätöksen tekemisen jälkeen. Yleisesti julkisiksi tarjousasiakirjat tulevat, kun hankintaa koskeva sopimus on tehty. Asiakirjoja säilytetään Tuomi Logistiikka Oy:n sähköisessä arkistossa. Asiakirjapyynnöt tulee osoittaa osoitteeseen hankintapalvelut@tuomi.fi.
 

Sopimuksen omistaja ja vastuuhenkilö

 

Sopimuksen omistaa Pirkanmaan hyvinvointialueen psykiatrian toimialue, ja vastuuhenkilönä toimii toimialuejohtaja Hanna-Mari Alanen. Tehtävää hoitavan henkilön vaihtuessa vastuu sopimuksesta siirtyy kulloisellekin haltijalle. Vastuuhenkilö huolehtii yhteyshenkilön nimeämisestä sopimukselle.

 

Hankintaa valmistellut työryhmä

 

Hankinnan valmistelussa toimi Taysin psykiatrian toimialueelta ja tilapalveluista koottu asiantuntijaryhmä.

Päätös

Päätän, että Integrate US Oy:n, Tammiston puu Oy:n ja Vitreo Oy:n tarjoukset hylätään tarjouspyynnön vastaisina.

 

Tilaussopimus terassikalusteiden hankinnasta tehdään Tavara Trading TTR Oy:n (Y-tunnus 1464075-4) kanssa.

 

Hankinnan arvonlisäveroton arvo on 36 120,00 euroa.

 

Kulut kirjataan T-rakennuksen toimintavarustuksen hankkeelle G2053.

 

Sopimuksen vastuuhenkilöksi nimetään psykiatrian toimialuejohtaja Hanna-Mari Alanen.

 

Sopimus hankinnasta syntyy vasta kirjallisen sopimuksen allekirjoittamisella.

Allekirjoitus

Leila Haakana, hankintapäällikkö, Pirkanmaan hyvinvointialue

Organisaatiotieto

Pirkanmaan hyvinvointialue