§ 4/2024 Pirkanmaan hyvinvointialueen Asukaspooli osallistumisen vauhdittajana –hankkeen asukaspaneelin videotaltioinnin hankinta

Lataa 

6086/2024

Päätöspäivämäärä

6.3.2024

Päätöksen tekijä

Strategiajohtaja

Päätöksen perustelut

Strateginen ohjaus ja järjestäminen tehtäväalueen toimintasääntö, osa II

Esitys

Valmistelijan yhteystiedot

Suunnittelupäällikkö Janne Leinonen, janne.leinonen@pirha.fi,  puh. 040 8063 863

Pirkanmaan hyvinvointialueen Asukaspooli osallistumisen vauhdittajana -hankkeen asukaspaneelin videotaltiointi Pirkanmaan hyvinvointialueen asukkaille sekä päättäjille.

Videotaltiointi tehdään ulkopuolisen yrityksen kanssa.

Videotallenne asukaspaneelista asukkaiden ja päättäjien tueksi

Asukkaiden osallistuminen ja vaikuttaminen hyvinvointialueen kehittämiseen on yhä tärkeämpää. Aikaisempi tutkimus osoittaa, että asukkaiden osallistumiseen vaikuttavat monet tekijät, kuten tiedonkulku, mahdollisuus vaikuttaa konkreettisesti ja osallistumisen helppous.

Pirkanmaan hyvinvointialue järjestää keväällä 2024 ensimmäisen puntaroivan demokratian asukaspaneelinsa osana uusia osallistumisen menetelmäkokeiluja. Sitran rahoittamassa hankkeessa järjestetään satunnaisotantaan perustuva asukaspaneeli, joka kokoontuu kevään aikana kolmesti pohtimaan Pirkanmaan hyvinvointialueen antamaa tehtävänantoa. Tästä tuloksena saamme julkilausuman, jota voimme hyödyntää päätöksenteossa sekä palveluiden kehittämisessä. Tavoitteena on saada asiakkaiden ja asukkaiden ääni entistä vahvemmin kuuluviin päätöksenteossa ja palvelujen kehittämisessä.

Asukaspaneelin ollessa ensimmäinen laatuaan Pirkanmaan hyvinvointialueella, on siitä viestiminen tärkeässä roolissa. Haluamme toteuttaa videotaltioinnin ja tuottaa siitä lyhyt ja ytimekäs video, jossa esitellään asukaspaneelin käytäntöä ja sen tuomia tunnelmia osallistujille. Videon avulla asukaspaneelin toiminta on selkeä kuvata ja sen avulla voidaan helposti herättää mielenkiinto asukaspaneelin tuottamaan sisältöön ja prosessiin.

Työn tuotos:

  • Kuvata asukaspaneelin live-tapaaminen ja haastatella 2-4 osallistujaa.
  • Tehdä follow-up haastattelut 1-2 haastateltavalle, kun koko prosessi on ohi.
  • Tuottaa haastatteluista lyhyt asukaspaneelin esittelyvideo hyvinvointialueen käyttöön.

Tarjousta toteutustyöstä pyydettiin hyvinvointialueen viestinnän suosituksesta ammattivalokuvaaja Opa Latvalalta.

  • Tarjous 2039,90 euroa + alv

Päätös

Päätän, että videotaltiointi Pirkanmaan hyvinvointialueen Asukaspooli osallistumisen vauhdittajana -hankkeen asukaspaneelista tehdään yhteistyössä ammattivalokuvaaja Opa Latvalan kanssa.

  • Työn hinta on 2039,90 euroa + alv

Kustannukset maksetaan Sitran hankerahasta kustannuspaikalta 80080, projektikoodi P80074.

Allekirjoitus

Arto Ranta, strategiajohtaja

Organisaatiotieto

Pirkanmaan hyvinvointialue