§ 5/2024 Ukrainaan lahjoittaminen; omaisuuden antaminen pois ilman korvausta

Lataa 

6125/2024

Päätöspäivämäärä

8.3.2024

Päätöksen tekijä

Tukipalvelujohtaja

Päätöksen perustelut

Hallintosäännön 61 § ja 22 § 10 kohta

Hallinnon toimintasääntö

Esitys

Valmistelija: kiinteistöpalvelujohtaja Marko Siirtola, etunimi.sukunimi@pirha.fi

Huoltovarmuuskeskuksen kanssa on selvitetty lahjoitusprosessi Ukrainaan meneville poistetuille kalusteille ja laitteille.  

Pirkanmaan hyvinvointialueella jää tarpeettomaksi vuosittain käytöstä poistettuja kalusteita ja laitteita, joiden hävittämisestä vastaa kiinteistöpalvelujen vastuualue.  

Palveluverkon muutoksen yhteydessä käytöstä poistettujen kalusteiden ja laitteiden määrä, joille ei löydy jatkokäyttöä, oletettavasti kasvaa.

Lahjoitusmenettely Huoltovarmuuskeskuksen kautta on ohjattua toimintaa ja lahjoitettavat tavarat hyväksytään myös lahjoituksen vastaanottajan toimesta.

Lahjoitettavien tavarat noudetaan Pirkanmaan hyvinvointialueen toimipisteistä huoltovarmuuskeskuksen toimesta ja kustannuksella sekä toimitetaan lahjoituksen vastaanottajalle.

Lahjoitukset dokumentoidaan prosessin mukaisesti ja dokumentit talletetaan päätöksen yhteyteen

Pirkanmaan hyvinvointialueen tukipalveluiden johtoryhmä hyväksyi esityksen lahjoitusprosessista kokouksessaan 21.2.2024.

Hyvinvointialueen hallintosäännön 61 §:n ja hallinnon toimintasäännön mukaan irtaimen omaisuuden myynnistä päättää tehtäväaluejohtaja 0,1 M€:oon saakka. Hallintosäännön 22 § 10 kohdan mukaan tehtäväaluejohtaja päättää helpotuksen tai vapautuksen myöntämisestä yksittäistapauksessa maksun, korvauksen tai saatavan suorittamisesta. 

Kun poistettava omaisuus on toimitettu kierrätettäväksi/ jätteeksi, sillä ei ole arvoa. Muilta tehtäväalueilta jätteeksi/ kierrätettäväksi luovutettu omaisuus kuuluu tukipalvelujen toimintaan. Mikäli lahjoitettavalla omaisuudella on arvoa, lahjoitusten yhteydessä on varmistettava, että lahjoittaminen voidaan tehdä tukipalvelujohtajan toimivallan perusteella. 

Pirkanmaan hyvinvointialue ei vastaa lahjoitettujen tavaroiden ylläpidosta eikä hävityksestä miltään osin lahjoituksen jälkeen.

Päätös

Päätän

1) hyväksyä lahjoitusprosessin esityksen mukaisesti

2) valtuuttaa kiinteistöpalvelujohtajan organisoimaan lahjoitusprosessin käyttöönoton ja huolehtimaan siitä, että listaukset luovutetusta omaisuudesta tallennetaan ajantasaisesti asianhallintajärjestelmään.

Allekirjoitus

Pekka Erola, tukipalvelujohtaja

Organisaatiotieto

Pirkanmaan hyvinvointialue