§ 11/2024 Uniapneapotilaiden monitorointijärjestelmän pilotointihankinta HAN/8486/24

Lataa 

6093/2024

Päätöspäivämäärä

11.3.2024

Päätöksen tekijä

Hankintapäällikkö, yhteis- ja materiaalihankinnat

Päätöksen perustelut

Hyvinvointialueen hallintosäännön 62 § mukaan hankintapäällikkö Leila Haakana päättää tavara-, laite- ja toimintavarustushankintojen sopimusten hyväksymisestä.

Oikeus tilauksen tekemiseen palvelusopimuksen perusteella määräytyy hallinto- ja toimintasääntöjen sekä hankinta- ja sopimushallintaohjeiden mukaisesti.

Esitys

Valmistelijan yhteystiedot

Tommi Härkönen, 040 173 4434, tommi.harkonen@tuomi.fi 

 

Hankinnan kuvaus

Hankinnan kohteena on uniapneapotilaiden monitorointijärjestelmän pilotointi kuuden (6) kuukauden ajalle Pirkanmaan hyvinvointialueelle Taysin pehmytkirurgian leikkausosaston HERKO (heräämöstä kotiin) -toimintaan.

Hankinnan arvo alittaa hankintalain 25 §:n mukaisen kynnysarvon, joten hankinta on kilpailutettu pienhankintana, johon ei sovelleta hankintalakia.

Hankinnan arvonlisäveroton arvo on 25 000,00 euroa.

 

Selvitys hankinnan laatuvaatimuksista

Laatuun liittyvät vaatimukset on huomioitu tuotteiden vähimmäisvaatimuksissa.

 

Saadut tarjoukset

Tarjous pyydettiin ja saatiin yhdeltä tarjoajalta (GE Healthcare Finland Oy, Y-tunnus 1897064-6).

 

Tarjousten vertailu ja sopimuskumppanin valinta
Taysin Pehmytkirurgian leikkausosasto aloittaa HERKO-toiminnan 2. huhtikuuta kuuden kuukauden pilottijaksolla. Toiminnan suunnittelussa on ollut mukana henkilökuntaa syövän hoidon, kirurgian ja vatsasairauksien toimialueelta, aistien, neuroalojen ja tuki- ja liikuntaelinsairauksien toimialueelta sekä lasten ja naisten toimialueelta. Toiminnan aloitukseen on myönnetty rahoitusta EU:n kestävän kasvun hankerahoituksesta kesäkuun 2024 loppuun asti.

Toimintaan liittyy langattoman monitorointijärjestelmän kokeilu uniapneapotilailla. Käyttäjäyksikön suorittaman markkinakartoituksen perusteella GE Healthcare Finland Oy:n tarjoama monitorointi on aivan uutta teknologiaa, vastaavaa tuotetta ei ole markkinoilla ja se palvelee HERKO-henkilökuntamitoitusta mm. tarvittavilla langattomilla toiminnoilla ja mobiilipuhelin hälytyksillä.

Edellä mainitun perusteella GE Healthcare Finland Oy:tä esitetään monitorointijärjestelmän pilotoinnin toteuttajaksi.

 

Asiakirjojen julkisuus

Hankinta-asiakirjojen julkisuutta säätelee laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta (621/1999). Päätösesitys perusteluineen tulee julkiseksi päätöksenteon jälkeen. Tarjoukset ja muut hankintaa koskevat asiakirjat tulevat julkisiksi asianosaisille hankintapäätöksen tekemisen jälkeen. Yleisesti julkisiksi tarjousasiakirjat tulevat, kun hankintaa koskeva sopimus on tehty. Asiakirjoja säilytetään Tuomi Logistiikka Oy:n sähköisessä arkistossa. Asiakirjapyynnöt tulee osoittaa osoitteeseen hankintapalvelut@tuomi.fi.

 

Sopimuksen omistaja ja vastuuhenkilö

Sopimuksen omistaa Pirkanmaan hyvinvointialueen kirurgian vastuualue ja vastuuhenkilönä toimii vastuualuejohtaja Juha Koskimäki. Tehtävää hoitavan henkilön vaihtuessa vastuu sopimuksesta siirtyy kulloisellekin haltijalle. Vastuuhenkilö huolehtii yhteyshenkilön nimeämisestä sopimukselle.

 

Hankintaa valmistellut työryhmä

Hankinnan valmistelussa toimi Taysin Pehmytkirurgian leikkausosastolta koottu asiantuntijaryhmä.

Päätös

Päätän, että sopimus uniapneapotilaiden monitorointijärjestelmän (Portrait Mobile Monitoring Solution V1) pilotointihankinnasta kuuden (6) kuukauden ajalle tehdään GE Healthcare Finland Oy:n (Y-tunnus 1897064-6) kanssa. Laitteiston omistus säilyy sopimuskauden ajan toimittajalla ja järjestelmä toimitetaan palveluna.

Hankinnan arvonlisäveroton arvo on yhteensä 25 000,00 euroa.

Sopimuksen vastuuhenkilöksi nimetään kirurgian vastuualuejohtaja Juha Koskimäki.

Kulu kirjataan HERKO-toiminnan hankkeelle H21091.

Allekirjoitus

Leila Haakana, Hankintapäällikkö, Pirkanmaan hyvinvointialue

Organisaatiotieto

Pirkanmaan hyvinvointialue