§ 51/2024 Valkeakoski, Valtakatu 6-8, 2.krs, Asuin-, varasto-, ja työtila, KOy Koskenkuohu, Helsingin Liikekiinteistöt Oy, Vuokrasopimus

Lataa 

6734/2024

Päätöspäivämäärä

18.3.2024

Päätöksen tekijä

Kiinteistöjohtaja

Päätöksen perustelut

Hyvinvointialueen hallintosääntö 61 § 2 mom. 1. kohta

Hyvinvointialueen hallinnon toimintasääntö osa II

Tukipalvelut toimintasääntö osa II

 

Esitys

Valmistelijan yhteystiedot
Toimitilainsinööri Timo Laine, puh. 044 4739946, timo.t.laine@pirha.fi

Uusien toimitilojen etsimisestä tuli alun perin pakottavaa koska AVI oli useasti huomauttanut vuokratilojen sisäilmaongelmista eikä vuokranantaja tästä tietoisena kuitenkaan tehnyt mitään tilojen terveysturvallisuuden hyväksi. Uusien, jo vuokrattujen tilojen lisäksi tarvitaan vielä varasto-, työ-, ja sosiaalitilaa toiminnalle ja henkilöstölle. Pirkanmaan hyvinvointialue ja Helsingin Liikekiinteistöt Oy (Y-tunnus 2151251-5) ovat neuvotelleet KOy Koskenkuohu nimisen yhtiön omistaman 2. kerroksen asuinhuoneiston vuokraamisesta Helsingin Liikekiinteistöt Oy:ltä, osoitteesta Valtakatu 6-8, Valkeakoski.

Vuokrattu huoneisto tulee ensi vaiheessa Pirkanmaan hyvinvointialueen vammaisten päivä- ja työpajatoiminnan varasto-, työ-, ja sosiaalitilakäyttöön.

Vuokrattavan huoneiston pinta-ala on n. 65 m2, pinta-ala ei ole tarkistusmitattu.

Tilat vuokrataan alkuun määräajaksi 31.12.2025 saakka, minkä jälkeen sopimus jatkuu toistaiseksi voimassa olevana irtisanomisajan ollessa molemmin puolin kuusi (6) kuukautta, mikäli sopimusta ei ole irtisanottu 6 kk:n (30.6.2025) ennen määräaikaisen sopimuksen päättymistä. Vuokra-aika alkaa 1.4.2024, tilat saadaan käyttöön heti kun vuokrasopimus on allekirjoitettu.

Huoneiston vuokra sopimushetkellä on yhteensä 715 euroa/kk + alv. Vuokraa korotetaan indeksin mukaisesti vuosittain 1.1. mutta aina vähintään 3 %.

Vuokravakuutta ei peritä.

Muutoin vuokrasuhteessa noudatetaan liitteenä olevan vuokrasopimuksen ehtoja.

Vuokrasopimus sitoo vuokranantajaa heti, kun vuokrasopimus on allekirjoitettu ja vuokralaista vasta sitten, kun vuokrasopimus on allekirjoitettu ja vuokrausta koskeva viranhaltijapäätös on saanut lainvoiman.

Päätös

Päätän hyväksyä liitteenä olevan sopimuksen.

Allekirjoitus

Ari Kulmala, kiinteistöjohtajan varahenkilö

Organisaatiotieto

Pirkanmaan hyvinvointialue