Vammaisneuvosto, kokous 3.4.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 40 Vammaisten vaativien erityispalvelujen palveluketjun kehittämistyöryhmä

5616/2024

Valmistelija

  • Anu Kallio, SUUNNITTELUPÄÄLLIKKÖ, anu.kallio@pirha.fi

Perustelut

Pirkanmaan hyvinvointialueen vaativissa erityispalveluissa valmistaudutaan uuden vammaispalvelulain tuomiin sisällöllisiin ja rakenteellisiin muutoksiin. Vaativat erityispalvelut ovat tulevaisuudessa vammaissosiaalityön päätöksellä toteutettua vaativaa moniammatillista tukea, jolloin nykyinen palveluasetelma muuttuu. Vaativia erityispalveluita tarvitsevan henkilön palveluita kehitetään yhteistyössä eri palvelulinjojen kanssa perustetussa palveluketjutyöryhmässä. Tavoitteena on tasa-arvoiset ja saavutettavat palvelut uuden vammaispalvelulain hengessä.

Asiakasnäkökulman ymmärtäminen on palveluiden ja käytänteiden suunnittelun perusta. Vammaisneuvostoa pyydetään nimeämään edustaja  kehittämistyöryhmään, joka tuo palvelun käyttäjien näkökulmaa vaativien erityispalveluiden palveluketjun kuvaamisessa. Työryhmälle järjestetään työpaja 24.4.2024.

Ehdotus

Vammaisneuvosto päättää

  • nimetä edustajan vammaisten vaativien erityispaveluiden palveluketjun kehittämistyöryhmään.

Päätös

Vammaisneuvosto päätti

  • nimetä Tuija Kaivannon vammaisnevoston edustajaksi vammaisten vaativien erityispaveluiden palveluketjun kehittämistyöryhmään.

Kokouskäsittely

Merkittiin tiedoksi, että Arja Korvenranta poistui kokouksesta pykälän käsittelyn aikana.

Varapuheenjohtaja Esko Jantunen ehdotti edustajaksi puheenjohtaja Tuija Kaivantoa. Milla Ilonen ja Lisa Wesin kannattivat ehdotusta. Hyväksyttiin yksimielisesti.

Tiedoksi

Mari Niinivirta, Matias Pajala, Liisa Lindberg

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (Laki hyvinvointialueesta 141 §).