§ 30/2024 I20051 TAYS KS UO Varavoimareitti W-D

Lataa 

9414/2024

Päätöspäivämäärä

11.4.2024

Päätöksen tekijä

Tilahallintajohtaja

Päätöksen perustelut

Hallintosääntö § 62

Hyvinvointialueen hallinnon toimintasääntö Osa II, Hallintosäännön 61-62 §:n mukaisen toimivallan delegointi

Esitys

Tulevan uuden Y-rakennuksen (Lasten- ja nuorisopsykiatrian uudisrakennuksen) sekä uuden sairaalarakennuksen rakentaminen aiheuttaa tarpeen siirtää toisaalle Y-rakennuksen ja uuden sairaalarakennuksen rakennusalueella kulkevat 20 kV:n sähkönjakelu- ja varavoimakaapelilinjat. Keskussairaalaa palvelevan varavoimakaapelilinjan korvaavia reittejä on tarkasteltu ja ratkaisu suunniteltu Tays Uudistamisohjelman suunnitteluryhmässä huomioiden myös Uudistamisohjelman loppuvaiheen sairaalarakennusten rakentamisen aiheuttamat muutostarpeet ja yleinen varautuminen.

Osa suunnitteluratkaisua on uuden varavoimareitin rakentaminen Keskussairaalan varavoima-asemalta D-siipeen. Kyseinen reitti on rakennettava valmiiksi ennen ratkaisun toista vaihetta, jossa siirretään mm. toisen varavoimakaapelilinjan reittiä Niveltiellä ja Lääkärintiellä, jotta varavoiman häiriöttömyys sairaalalle voidaan taata.

Tarvittavien sähkötöiden urakointi on minikilpailutettu Pirkanmaan hyvinvointialueen puitesopimuksessa 3212/2020 mukana olevien kumppaneiden kesken. Kilpailutettu sähköurakoitsija toimii työmaan pääurakoitsijana ja päätoteuttajana. Muut tarvittavat avustavat urakointityöt (rakennustyöt, putkityöt, sprinklerityöt) tilataan Pirhan puitesopimuskumppaneilta.

Rakentaminen aloitetaan heti, kun minikilpailutusta koskeva tilaus on tehty ja muut rakentamisen aloitusedellytykset todettu. Alustavan arvion mukainen kohteen urakointi- ja valvontatöiden kokonaiskustannus on noin 200 000 € (alv 0 %).

Kohteen kustannukset rahoitetaan Tays Uudistamisohjelman vuodelle 2024 varatuista määrärahoista hankkeelta I20051 Purkutyöt ja tekniikan siirrot. Varavoimareitin W-D kustannukset kirjataan tilausnumerolle TS1. Hankkeelta I20051 on tarkoitus teettää myöhemmin myös muita Tays Uudistamisohjelman uudisrakentamisen valmistelevia töitä.

Varavoimareitin W-D osakokonaisuudesta vastaavaksi projektipäälliköksi nimetään sairaalainsinööri Petteri Nummi.

Projektipäällikkö on oikeutettu päättämään yksittäisistä suunnittelua ja rakentamista koskevista tilauksista hankkeen ja kohteen kokonaisbudjetin puitteissa.

Kohteen rakennuttamis-​,​ suunnittelu-​ ja urakointipalveluista syntyvät kustannukset kirjataan hanketunnukselle I20051 Purkutyöt ja tekniikan siirrot. Osin jo tehdyn rakennuttamis- ja suunnittelutyön kustannuksia on kohdistettu uuden Y-rakennuksen hankkeelle.

Projektipäällikkö tai hänen nimeämänsä rakennuttajakonsultti toimii suunnittelun aikana hankkeen turvallisuuskoordinaattorina huolehtien rakennuttajan lakisääteisistä turvallisuusvelvoitteista. Toteutuksen aikaisena turvallisuuskoordinaattorina toimii projektipäällikön nimeämä valvoja.

Päätös

Päätän esityksen mukaisesti.

Allekirjoitus

Ari Kulmala, tilahallintajohtaja

Organisaatiotieto

Pirkanmaan hyvinvointialue