§ 9/2024 Sosiaalityöntekijän viran täyttäminen, lastensuojelu, varahenkilöstö

Lataa 

31154/2023

Päätöspäivämäärä

9.4.2024

Päätöksen tekijä

Vastuualuejohtaja, lastensuojelun vastuualue

Päätöksen perustelut

Hallintosääntö § 45

Sosiaali- ja terveysjohtajan päätös 1.2.2024 § 11, Sosiaali- ja terveyspalveluiden tehtäväalueen toimintasääntö kohta 7.5 

Laki kunnan ja hyvinvointialueen viranhaltijasta 7 § ja 8 §

Laki lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä 3 §

Esitys

Lastensuojelun vastuualueella on julistettu haettavaksi kuusi (6) sosiaalityöntekijän varahenkilöstön vakituista virkaa. Virat ovat olleet haettavana Pirkanmaan hyvinvointialueen internet- sivuilla osoitteessa www.pirha.fi, Kuntarekry- sivustolla (hakuavain Pirha- 01-3746-23) ja te- palveluiden internet- sivustolla. Hakuaika oli ajalla 28.2.-13.3.2024.

Sosiaalityöntekijän varahenkilön tehtävät sijoittuvat lastensuojelutiimeihin koko Pirkanmaan hyvinvointialueen alueella.

Sosiaalityöntekijän tehtävänä on vastata lastensuojelun avo- ja sijaishuollon sosiaalityöstä. Sosiaalityöntekijän viran kelpoisuusvaatimuksena on Suomessa laillistettu sosiaalityöntekijä. Eduksi katsotaan kokemus lastensuojelun sekä lapsiperheiden sosiaalityön tehtävistä. Lisäksi eduksi katsotaan suomen kielen hyvä suullinen ja kirjallinen taito.

Virkaa haki määräajassa kolme henkilöä, joista kahdella oli virkaan vaadittava kelpoisuus. Molemmat kelpoisuusehdot täyttävät hakijat haastateltiin (palvelupäälliköt Anneli Haliseva, Kaisu Heikkilä ja Katja Sipiläinen). Valintapäätös perustuu kokonaisarviointiin, jossa on huomioitu henkilöhaastattelu, työkokemus sekä henkilön suorittamat koulutukset ja tutkinnot. Kokonaisarvioinnin perusteella molemmat kelpoisuusehdot täyttävät hakijat arvioidaan soveltuvaksi haettaviin virkoihin.

Päätös

Päätän valita lastensuojelun vastuualueen sosiaalityöntekijän varahenkilöstön virkaan 22.4.2024 alkaen yhteiskuntatieteiden maisteri Jaana Särkiojan.

Virkaan valitun tulee toimittaa viimeistään kuukauden kuluessa virkasuhteen alkamisesta rikosrekisterilain 6 §:n 2 momentin mukainen rikosrekisteriote sekä todistus terveydentilastaan.  Valintapäätös raukeaa, mikäli virkaan valittu ei täytä yllä esitettyjä ehtoja.

Allekirjoitus

Hanna Lähteenmäki, sosiaalityön johtaja

Organisaatiotieto

Pirkanmaan hyvinvointialue