§ 6/2024 Pirkanmaan hyvinvointialueen Digitaalisten palveluiden kehittäminen

Lataa 

7656/2024

Päätöspäivämäärä

22.3.2024

Päätöksen tekijä

Tietohallintojohtaja

Päätöksen perustelut

Tukipalveluiden toimintasääntö II: Tukipalvelujohtajan 62 §:n mukaisen päätösvallan siirtäminen.

Esitys

Valmistelijan yhteystiedot

Tietohallintokoordinaattori Sanna Ahonen, puh. 040 5141 809, sanna.k.ahonen@pirha.fi

Pirkanmaan hyvinvointialueen RRP-hankkeilla tavoitellaan koko alueen sosiaali- ja terveyspalveluiden saavutettavuuden parantamista, hoidontarpeen arvioinnin ja hoitoon pääsyn nopeuttamista sekä kustannusten nousun hillintää. Pirkanmaalla hankekauden 2022–2025 kokonaistavoitteena on rakentaa pirkanmaalaisille asukkaille hyvinvointialuepohjaista digitaalista palvelutuotantoa. Tarkoituksena on parantaa asiakkaan palveluiden oikea-aikaisuutta, saatavuutta, saavutettavuutta ja tasalaatuisuutta erilaisten vaikuttavien ja monikanavaisten digitaalisten ratkaisujen avulla. Pirkanmaan hyvinvointialueen Asukkaan Digipalvelut ohjausryhmä on hyväksynyt roadmapin palveluiden kehittämisestä 14.11.2023.

Istekki Oy on tehnyt tarjouksen roadmapin mukaisesta erilaisten teknologia ratkaisuiden tuomisesta palvelutuotannon kehittämiseen ja johtamisen tueksi. Tavoitteena on samatasoinen digitaalinen palvelutuotanto kaikkiin Pirkanmaan hyvinvointialueiden kuntiin. Istekki Oy:n tarjouksen perusteella projektin kustannukset ovat arviolta 1 100 000 euroa. Projekti on suunniteltu toteutettavan ajalla 1.1.- 31.12.2024.

Osana  digitaalisten palveluiden kehittämistä Istekki Oy on tehnyt tarjouksen testauspalveluista. Palvelun avulla varmistetaan järjestelmäympäristön laatu. Testauksesta vastaa testauspäällikkö, joka pitää itsensä ajan tasalla digikehittämisestä, kehittämisprojekteista ja järjestelmistä siten että pystyy suunnittelemaan ja huomioimaan tarpeelliset ja oikea-aikaiset testaukset. Istekki Oy:n tarjouksen perusteella testauspalvelun kustannukset ovat arviolta 120 175 euroa. Palvelu on määräainainen 1.4.- 31.12.2024.

Pirkanmaan hyvinvointialueen verkkosivuston kehittäminen on osa digitaalisia palveluita. Istekki Oy on tehnyt tarjouksen verkkosivuston kehittämisestä. Projekti sisältää seuraavat kehityskohteet:

- Digiklinikan palvelumuotoilu: Yhteensovittaminen verkkosivuston kanssa

- PTV-puhelinnumeroiden tekstitarkenteet

- Toimipisteen palveluiden korostaminen PTV perusasiointikanavawidgetillä

- Sivustohaun kehittäminen

- Hakukonelöydettävyyden kehittäminen

- Saavutettavuushavaintojen korjaaminen SiteImproven löytöjen mukaisesti

- Päivitetty IKI:n asiakasmaksulaskuri

- Vanhan 1.0-sivuston rakenteiden siistiminen pois ympäristöstä

Verkkosivuston kehittämisprojekti Projekti on suunniteltu toteutettavan ajalla 1.3.-31.12.2024. Istekki Oy:n tarjouksen perusteella kustannukset ovat arviolta välisenä aikana 187 500 euroa.

Istekki Oy tarjouksien perusteella Digitaalisten palveluiden kehittämisen kokonaisuuden kustannukset yhteensä ovat arviolta 1 407 675 euroa (roadmapin mukainen teknologia ratkaisut 1 100 000 euroa, testauspalvelu 120 175 euroa ja verkkosivuston kehittäminen 187 500 euroa). Kokonaisuus toteutetaan STM:n myöntämällä hankerahoituksella.

Istekki Oy on julkisomisteinen osakeyhtiö, jossa omistajina ovat hyvinvointialueet, kunnat, kuntayhtymät ja omistajien strategiset kumppanit. Istekki Oy tarjoaa omistaja-asiakkaillemme strategista kumppanuutta ja kilpailukykyisiä palveluja sekä asiantuntijayhteisön, jolla on laajaa ydinosaamista julkishallinnon ja terveydenhuollon teknologiaratkaisuista. Palvelut toteutetaan kilpailutettujen palveluntuottajien avulla omistaja-asiakkaiden ostovoimaa hyödyntäen. Pirkanmaan hyvinvointialueen ja Istekki Oy:n välillä on puitesopimus.

Esitetään, että Istekki Oy:n tarjoukset Pirkanmaan hyvinvointialueen digitaalisten palveluiden kehittämisestä hyväksytään. Tarjouksen kokonaishinta on arviolta 1 407 675 euroa ja kustannukset katetaan STM:n myöntämällä hankerahoituksella.

Päätös

Päätän, että hyväksytään Istekki Oy:n tarjoukset Pirkanmaan hyvinvointialueen digitaalisten palveluiden kehittämisestä. Kustannukset maksetaan STM:n myöntämällä hankerahoituksella.

Allekirjoitus

Pasi Lehmus, tietohallintojohtaja

Organisaatiotieto

Pirkanmaan hyvinvointialue