§ 32/2024 I80493 KS Hissit tutkimus ja korjaus, kustannusarvion muutos

Lataa 

23735/2023

Päätöspäivämäärä

16.4.2024

Päätöksen tekijä

Tilahallintajohtaja

Päätöksen perustelut

Hallintosääntö § 62

Hyvinvointialueen hallinnon toimintasääntö Osa II, Hallintosäännön 61-62 §:n mukaisen toimivallan delegointi

Esitys

Pirkanmaan hyvinvointialueen tilahallintajohtaja on tehnyt päätöksen § 41/2023 keskussairaalan hissien tutkimuksesta ja korjauksesta. Hankkeen ensimmäisessä vaiheessa hisseille tehtiin kuntotutkimukset, joiden pohjalta päätetään jatkotoimenpiteistä tuloksiin perustuen. 

Tutkimusten pohjalta tehdyssä avoimessa kilpailutuksessa halvin tarjous hissien 5 ja 16 modernisoinnista oli 147 826,40 €. Lisäksi asbesti- ja haitta-ainekartoituksessa löydettyjen haitta-aineiden purkutyöt teetetään tilaajan erillishankintana.

Tarjouspyynnössä pyydettiin lisäksi optiohinta nyt korjattavia hissejä vastapäätä sijaitsevien, identtisten hissien 9 ja 17 toteutuksesta tarjouspyynnön sisällöllä vuonna 2025. Option lunastuksesta päätetään myöhemmin.

Toteutukseen vaaditaan 150 000 € lisärahoitus, jolloin hankkeen kokonaisbudjetti on 200 000 € (alv. 0 %).

Tutkimukset rahoitetaan PHI001-TAYS/KS Yleinen infrastruktuuri vuodelle 2024 varatusta määrärahasta.

Tutkimukset toteutetaan suorahankintana Suomen Hissi-Insinöörit Oy:ltä. Mahdolliset pienemmät korjaukset teetetään puitesopimuskumppanilla tai suorahankintana valmistajalta, uusimiset ja laajemmat peruskorjaukset kilpailutetaan.

Hankkeen projektipäälliköksi nimetään rakennuttajainsinööri Valtteri Laine.

Projektipäällikkö on oikeutettu päättämään yksittäisistä tutkimuksia, suunnittelua ja rakentamista koskevista tilauksista hankkeen kokonaisbudjetin puitteissa.

Hankkeen kustannukset kirjataan hanketunnukselle I80493 KS Hissit tutkimus ja korjaus.

Projektipäällikkö toimii suunnittelun aikana hankkeen turvallisuuskoordinaattorina huolehtien rakennuttajan lakisääteisistä turvallisuusvelvoitteista. Toteutuksen aikaiseksi turvallisuuskoordinaattoriksi nimetään Juha Peltonen, Suomen Hissi-Insinöörit Oy.

Päätös

Päätän esityksen mukaisesti. 

Allekirjoitus

Ari Kulmala, tilahallintajohtaja

Organisaatiotieto

Pirkanmaan hyvinvointialue