§ 13/2024 Asiakasmaksusihteeri, Mäkelä-Helen

Lataa 

15241/2023

Päätöspäivämäärä

12.4.2024

Päätöksen tekijä

Talouspalvelujohtaja

Päätöksen perustelut

 

Strateginen ohjaus ja järjestäminen -tehtäväalueen toimintasääntö osa II, kohta 7.

Laki kunnan ja hyvinvointialueen viranhaltijasta 2 luku, 7 § ja 8 §.

Esitys

Asiakasmaksusihteeri vastaa asiakkaiden tulo- ja vähennysselvitysten tekemisestä ja asiakasmaksun määräämisestä, laskutukseen liittyvistä tehtävistä sekä asiakaspalvelusta puhelimitse ja sähköpostitse. 

Kelpoisuusvaatimuksena asiakasmaksusihteerin virkaan on soveltuva ammatillinen tutkinto. Tehtävään eduksi katsotaan käytännön työkokemus vastaavanlaisista toimisto- ja asiakaspalvelutehtävistä, monipuolinen tietojärjestelmäosaaminen (erityisesti potilastietojärjestelmät ja laskutusjärjestelmät) ja sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksulain ja -asetuksen sekä hallintolain tuntemus. Tehtävässä arvostetaan kehittämismyönteistä työotetta, joustavuutta, oma-aloitteisuutta, erinomaisia vuorovaikutus-, asiakaspalvelu- ja tiimityöskentelytaitoja sekä hyvää suullista ja kirjallista suomen kielen taitoa. Englannin kielen taito katsotaan eduksi. 

Asiakasmaksusihteerin (2 kpl) virka on julistettu haettavaksi Pirha.fi, Kuntarekry.fi ja Työmarkkinatorissa 14.2.2024 -28.2.2024.
Tehtävää haki määräajassa 101 hakijaa, joista kelpoisia hakijoita oli 97. Haastatteluun kutsuttiin 10 henkilöä. 

Kun otetaan huomioon koulutukseen ja kokemukseen liittyvien asioiden lisäksi haastattelussa saatu vaikutelma, merkonomi Virva-Leea Mäkelä-Helén on tehtävään soveltuvin. Ensimmäiselle varasijalle asetetaan Sanna Virtanen ja toiselle varasijalle Satu Hiltunen.

Henkilö on merkitty henkilöstöhallinnon henkilörekisteriin. 
 

Päätös

Merkonomi Virva-Leea Mäkelä-Helén otetaan asiakasmaksusihteerin virkaan kuuden (6) kuukauden koeajalla 1.5.2024 alkaen.

Ensimmäiselle varasijalle valitaan Sanna Virtanen ja toiselle varasijalle Satu Hiltunen.

Viranhoitopaikka palvelussuhteen alussa: Asiakaslaskutus

Valinta on ehdollinen. Valitun tulee 30 päivän kuluessa valinnasta tiedon saatuaan toimittaa hyväksyttävä lausunto terveydentilan tarkastuksesta uhalla,​ että valintapäätös todetaan rauenneeksi.

Allekirjoitus

Mikko Hannola, talouspalvelujohtaja

Organisaatiotieto

Pirkanmaan hyvinvointialue