§ 12/2024 Sosiaalityöntekijän viransijaisuus, lastensuojelu, Nokia

Lataa 

31154/2023

Päätöspäivämäärä

15.4.2024

Päätöksen tekijä

Palvelupäällikkö, lastensuojelun sosiaali- ja perhetyö, läntinen alue

Päätöksen perustelut

Hallintosääntö § 45 

Sosiaali- ja terveysjohtajan päätös 14.12.2023 § 137, Sosiaali- ja terveyspalveluiden tehtäväalueen toimintasääntö kohta 7.5 

Laki kunnan ja hyvinvointialueen viranhaltijasta 7 § ja 8 §  

Laki lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä 3 §  

Esitys

Sosiaalityöntekijöiden kesäsijaishaku on ollut auki 2.1. – 4.2.2024. Viransijaisuudet olivat haettavina Kuntarekry.fi-palvelussa (työavain Pirha-01-3594-23) ja Työmarkkinatorilla. Sijaisuuksia oli avoinna useissa eri yksiköissä. Sijaisuuksia haki määräajassa 86 henkilöä, joista neljä täytti kelpoisuusvaatimukset. Hakijat saivat ilmoittaa hakemuksella ensisijaisen hakutoiveensa ja mahdollisen kiinnostuksensa useampaa yksikköä kohtaan. Yksiköiden rekrytoivat esihenkilöt haastattelivat hakijoita näiden toiveiden mukaisesti ja hakijan soveltuvuuden perusteella.

Lastensuojelun vastuualueen läntisen lähipalvelualueen Nokian lastensuojelutiimin kesäsijaisuuksiin johtava sosiaalityöntekijä Pia Leivo haastatteli kaksi hakijaa.

Valintapäätös perustuu kokonaisarviointiin, jossa on huomioitu henkilöhaastattelu, työkokemus sekä henkilön suorittamat opinnot tai tutkinto. Tuloksena todetaan, että hakijalla, Alina Kinnunen, on sosiaalityöntekijän viransijaisuuteen tarvittavat koulutus ja kokemus. Hänellä on myös tehtävään soveltuvat henkilökohtaiset ominaisuudet.

 

Päätös

Päätän valita lastensuojelun vastuualueen Nokian lastensuojelutiimin sijaisuuteen kesälle 2024 yhteiskuntatieteiden opiskelija Alina Kinnusen kuukauden koeajalla.

Valinta on ehdollinen. Virkaan valitun tulee kohtuullisessa ajassa valintapäätöksen saatuaan esittää rikosrekisterilain 6 §:n 2 momentin mukainen rikosrekisteriote, kuitenkin viimeistään kuukauden kuluessa virkasuhteen alkamisesta. Valintapäätös raukeaa, mikäli virkaan valittu ei täytä yllä esitettyä ehtoa. Virkasuhde voi alkaa, kun valittu on saanut opintosuoritusmerkinnän sijaiskelpoisuuteen vaadittavista opinnoista.

 

Allekirjoitus

Katja Sipiläinen, palvelupäällikkö

Organisaatiotieto

Pirkanmaan hyvinvointialue