§ 2/2024 Erikoislääkärin viran täyttäminen

Lataa 

9551/2024

Päätöspäivämäärä

18.4.2024

Päätöksen tekijä

Apulaisylilääkäri, asiantuntija- ja konsultaatiopalvelut

Päätöksen perustelut

Hallintosääntö § 45 

Laki kunnan ja hyvinvointialueen viranhaltijasta 7 § ja 8 § 

Sosiaali- ja terveyspalveluiden tehtäväalueen toimintasääntö, Sosiaali- ja terveysjohtajan päätös 16.4.2024 § 45

Esitys

Erikoislääkärin tehtävänä on tyypin 1 diabetestä ja vaikeahoitoisia tyypin 2 diabetestä sairastavien aikuisten henkilöiden hoitaminen, diabetesvastaanoton kliininen työ, diabeteksen hoidon linjauksissa asiantuntijana toimiminen sekä työn kehittämiseen osallistuminen.

Erikoislääkärin viran kelpoisuusvaatimuksena on Suomessa laillistetun lääkärin pätevyys sekä riittävä suomen kielen taito, lisäksi erikoislääkärin oikeudet soveltuvalla erikoisalalla yleislääketiede, sisätaudit tai endokrinologia.

Eduksi katsotaan diabeteksen hoidon erityispätevyys, kokemus insuliinipumppujärjestelmistä ja sensoreiden pilvipalveluista. Tehtävässä edellytetään hyviä yhteistyö- ja vuorovaikutustaitoja, kehittämismyönteisyyttä sekä kykyä toimia joustavasti työryhmän jäsenenä.

Erikoislääkärin virka on julistettu haettavaksi Pirkanmaan hyvinvointialueen internet-sivuilla osoitteessa www.pirha.fi ja Eval-sovelluksessa sekä Kuntarekry.fi ja Mol.fi -sivuilla, hakuavain Pirha-01-430-24. Hakuaika oli 9.2.2024 - 8.3.2024.

Virkaa haki määräajassa viisi henkilöä. Hakijoista neljä täytti kelpoisuusvaatimukset. Apulaisylilääkäri ja vastaava lääkäri haastattelivat neljä hakijaa.

Valintapäätös perustuu kokonaisarviointiin, jossa on huomioitu henkilöhaastattelu, työkokemus sekä henkilön suorittamat koulutukset ja tutkinnot. Valittu henkilö on taidoiltaan ja kyvyiltään ansioitunein ja soveltuvin hakija täytettävään virkaan.

Päätös

Vastaanottopalvelujen vastuualueen Diabetesvastaanoton erikoislääkärin virkaan 10080-0005 valitaan 23.4.2024 alkaen sisätautien ja endokrinologian erikoislääkäri Anna-Kaarina Luukkonen kuuden (6) kuukauden koeajalla.

Valinta on ehdollinen. Virkaan valitun tulee kohtuullisessa ajassa valintapäätöksen saatuaan esittää vaadittavat todistukset terveydentilastaan, kuitenkin viimeistään kuukauden kuluessa virkasuhteen alkamisesta. Lisäksi valitulla tulee olla voimassa tartuntatautilain (1227/2016) 48 §:n mukainen rokotesuoja.

Valintapäätös raukeaa, mikäli virkaan valittu ei täytä yllä esitettyjä ehtoja.

 

 

 

Allekirjoitus

Tero Harjuntausta, apulaisylilääkäri

Organisaatiotieto

Pirkanmaan hyvinvointialue