§ 8/2024 Vihnukselan perhetukikeskuksen johtajan virkavalinta

Lataa 

9646/2024

Päätöspäivämäärä

29.4.2024

Päätöksen tekijä

Vastuualuejohtaja, lastensuojelun sijaishuollon vastuualue

Päätöksen perustelut

Hallintosääntö 45 § 
Laki kunnan ja hyvinvointialueen viranhaltijasta 7 § ja 8 §
Laki lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä 3 §

Esitys

Vihnukselan perhetukikeskuksen johtajan tehtävänä on toimia yksikön vastuuhenkilönä ja vastata yksikön toiminnan, henkilöstön ja talouden johtamisesta. 

Perhetukikeskuksen johtajan viran kelpoisuusvaatimuksena on vähintään soveltuva korkeakoulututkinto. Lisäksi edellytetään työkokemusta lastensuojelusta/lastensuojelun sijaishuollosta sekä johtamiskoulutusta tai riittävää kokemusta esihenkilötyöstä.

Perhetukikeskuksen johtajan tehtävään eduksi katsotaan hyvät organisiointi-, yhteistyö- ja vuorovaikutustaidot sekä positiivinen ja kannustava työote.

Vihnukselan perhetukikeskuksen johtajan virka on julistettu haettavaksi Pirkanmaan hyvinvointialueen internet-sivuilla osoitteessa www.pirha.fi, kuntarekryn internet-sivulla www.kuntarekry.fi sekä Työmarkkinatorilla 1.4.2024. Rekrytoinnin hakuavain oli Pirha-01-746-24. Hakuaika oli 1.4.-15.4.2024. 

 

Virkaa haki määräajassa 15 henkilöä. Kaikki hakijat täyttivät kelpoisuusvaatimuksen koulutuksen osalta. Lastensuojelun sijaishuollon vastuualueen palvelujohtaja Hanna Harju-Virtanen ja Kuusikon perhetukikeskuksen johtaja Vesa Jurvanen valitsivat haastatteluun hakemusten perusteella kuusi ansioituneinta hakijaa, joilla on muodollinen kelpoisuus avoinna olevan tehtävän hoitamiseen. Valinnassa painotettiin kokemusta lastensuojelutyöstä lastensuojelun sijaishuollossa ja esihenkilötyöstä.

Haastattelut järjestettiin 27.-28.3.2024. Haastattelijoina toimivat Lastensuojelun sijaishuollon vastuualueen palvelujohtaja Hanna Harju-Virtanen ja Kuusikon perhetukikeskuksen johtaja Vesa Jurvanen

 

Valintapäätös perustuu kokonaisarviointiin,​ jossa on huomioitu henkilöhaastattelu,​ työkokemus sekä henkilön suorittamat koulutukset ja tutkinnot. Sairaanhoitaja (AMK) Heidi Syrjänen on taidoiltaan ja kyvyiltään ansioitunein ja soveltuvin hakija täytettävään virkaan. Hän on esittänyt hyväksyttävän selvityksen terveydentilastaan sekä rikosrekisterilain 6 §:n 2 momentin mukaisen rikosrekisteriotteen.

Päätös

Lastensuojelun sijaishuollon vastuualueen Vihnukselan perhetukikeskuksen johtajan virkaan valitaan 3.6.2024 alkaen sairaanhoitaja (AMK) Heidi Syrjänen kuuden kuukauden koeajalla.

Valinta on ehdollinen. Virkaan valitun tulee kohtuullisessa ajassa valintapäätöksen saatuaan esittää vaadittavat todistukset terveydentilastaan,​ kuitenkin viimeistään kuukauden kuluessa virkasuhteen alkamisesta sekä rikosrekisterilain 6 §:n 2 momentin mukaisen rikosrekisteriotteen. 

Valintapäätös raukeaa,​ mikäli virkaan valittu ei täytä yllä esitettyjä ehtoja.

 

 

Allekirjoitus

Hanna Harju-Virtanen, vastuualuejohtaja

Organisaatiotieto

Pirkanmaan hyvinvointialue