§ 14/2024 Kokemusasiantuntijoiden kuvituskuvien toteuttaminen, Asiakaskokemuksen ja osallistumisen ohjelma

Lataa 

7101/2024

Päätöspäivämäärä

9.4.2024

Päätöksen tekijä

Konsernipalvelujohtaja

Päätöksen perustelut

Hallintosääntö § 62

Esitys

Valmistelijoiden yhteystiedot

Suunnittelupäällikkö Janne Leinonen, janne.leinonen@pirha.fi, puh. 040 806 3863
Suunnittelija Katri Lindberg, katri.lindberg@pirha.fi, puh. 050 303 7550

Asiakaskokemuksen ja osallistumisen ohjelma sisältyy Tärkeintä ihminen -strategian kärkiteemaan, jonka yhtenä tavoitteena on osallistaa asukkaat, asiakkaat ja henkilöstö palveluiden suunnitteluun. Uudet ja vakiintuneet osallistumisen menetelmät sekä osallistumista vahvistava toimintakulttuuri auttavat hyvinvointialuetta ymmärtämään paremmin asiakkaiden tarpeita ja siten järjestämään vaikuttavampia palveluita.

Kokemusasiantuntijatoiminta mahdollistaa parhaimmillaan matalan kynnyksen tukipalveluita, jonka avulla voidaan auttaa ja tukea asiakkaita sosiaali- ja terveydenhuollon palveluissa sekä osallistaa ja kehittää palveluita aidosti asiakasta ja palvelun käyttäjää kuunnellen. Kokemusasiantuntijatoiminta on vakiintunutta toimintaa muun muassa psykiatrian ja aikuissosiaalityön puolella ja on tarkoituksenmukaista, että kokemusasiantuntijatoimintaa voidaan hyödyntää koko organisaatiossa.

Kokemusasiantuntijoiden tarinoiden kuvitukset

Pirkanmaan hyvinvointialueen Asiakaskokemus ja osallistumisen vastuualue järjestää organisaatiolle kokemusasiantuntijatoiminnasta tilaisuuksia, joiden sisältö muodostuu kokemustoimintamallin info-osuudesta ja kokemusasiantuntijan puheenvuorosta.

Infotilaisuuksia järjestetään neljä ja ne toteutetaan Teams-tilaisuuksina seuraavasti: 20.3. ja 10.4. klo 12:12:45, 8.5. ja 29.5. klo 12-13. Infot on tarkoitettu Pirhan sote-ammattilaisille. Tilaisuudet ovat suunniteltu niin, että kahdessa ensimmäisessä tilaisuudessa on yksi puheenvuoro ja kahdessa jälkimmäisessä kaksi puhujaa/kerta.

Kuvituskuvien toteutuksesta pyydettiin tarjoukset 4 kuvittajalta, jotka olivat Mainostoimisto Loud Oy/aputoiminimi Agency Loud Omagraafikko, Kuvituskonttori/Jaakko Mehtälä tmi, Kummakko-Design/Satu Cozens tmi ja Tussitaikurit Oy.

Tarjouspyynnön kuvaus

Kokemusasiantuntijoiden puheenvuoroista laaditaan sarjakuvamaiset kuvituskuvat, jossa henkilön tarina kuvataan kuvituskuvin ja tekstiä hyödyntäen yhdelle sivulle. Kuvituksia muodostuu puheenvuoroista yhteensä 6 kappaletta. Kuvittajan tulee huomioida valmiissa lopputuotoksessa saavutettavuus, johon liittyy myös lyhyen tekstin tuottaminen kuvaamaan kuvitusta erityisryhmien huomioonottamiseksi. Kuvituskuvan laatija osallistuu Teams-tilaisuuksiin, joiden pohjalta laatii kuvituskuvan. Teams-tilaisuuksia ei tallenneta. Tekniset huomiot liittyvät verkkosivustojen (Intranet ja ulkoiset Pirha.fi sivut) kuvaformaatteihin, jotka on toimitettu tarjouspyynnön mukana. Oikeudet kuvitusten käyttöön on Pirkanmaan hyvinvointialueella. Kuvitusten yhteydessä mainitaan kuvituksen tekijä (immateriaalioikeudet) ja Pirkanmaan hyvinvointialue/Pirkanmaan hyvinvointialueen logo (tekstipohjainen/logokuvio). Tarvittaessa kuvittaja voi käyttää kuvitusta referenssinään, mutta tulee mainita organisaatio, eli Pirkanmaan hyvinvointialue. Lisäksi kuvittajan kanssa laaditaan salassapitosopimus. Tarjouspyynnöt pyydettiin lähettämään 6.3.2024 klo 16:00 mennessä.

Yhteenveto

Tarjouksia saapui kolme pyydettyyn aikatauluun 6.3. mennessä seuraavilta tahoilta: Kuvituskonttori/Jaakko Mehtälä tmi,  Kummakko-Design/Satu Cozens tmi ja Tussitaikurit Oy. Tarjouksia vertailtiin pyydettyjen tekijöiden perusteella, kuten hinta, kuvitusten aikataulu, osallistuminen Teams-tilaisuuksiin, saavutettavuus ja tekstiselitteiden laatiminen. Kummakko-Design tarjosi kahta erilaista vaihtoehtoa, joissa toisessa vaihtoehdossa oli mahdollisuus mm. lisäksi kuvituskuvien erilliseen toimittamiseen ja printtiversiot. Tussitaikureiden tarjous sisältää kuvitusten tekemisessä saavutettavuuden ja esteettömyyden, tarvittavat palaverit sekä printtiversiot.

  • Tussitaikurit 3 200 euroa + alv
  • Kummakko-Design/ Satu Cozens tmi 1. vaihtoehto 6 080 euroa + alv
  • Kummakko-Design/Satu Cozens tmi 2. vaihtoehto 3 600 euroa + alv
  • Kuvituskonttori/Jaakko Mehtälä tmi 5 922 euroa + alv

Päätös

Päätän, että kokemusasiantuntijoiden puheenvuoroista laadittavat kuvituskuvat tehdään yhteistyössä Tussitaikurit Oy:n kanssa.

  • Työn kokonaishinta on 3200 euroa + alv
  • Kustannukset maksetaan strategian toimeenpano-ohjelmaan varatuista kehittämisrahoista Kärki 1:stä, kustannuspaikalta 80000, projektitunniste P60554.

Allekirjoitus

Juhani Sand, konsernipalvelujohtaja

Organisaatiotieto

Pirkanmaan hyvinvointialue