§ 53/2024 Asiantuntijapalvelujen hankinta Pirkanmaan hyvinvointialueen lasten- ja nuorisopsykiatrian, mielenterveys- ja päihdepalveluiden selvitystyöhön

Lataa 

10376/2024

Päätöspäivämäärä

25.4.2024

Päätöksen tekijä

Sote-johtaja

Päätöksen perustelut

Pirkanmaan hyvinvointialueen hallintosääntö § 62

Esitys

Valmistelijan yhteystiedot

vastaava johtajaylilääkäri Sirpa Rainesalo, 03 311 64980, etunimi.sukunimi@pirha.fi

ostopalvelupäällikkö Marjut Keskivinkka, 050 407 0450, etunimi.sukunimi@pirha.fi

Pirkanmaan hyvinvointialue on asettanut useamman palvelulinjan kattavan työryhmän lasten- ja nuorisopsykiatrian sekä mielenterveys- ja päihdepalvelujärjestelmän kokonaisselvitystä varten. Tälle selvitystyölle  hankitaan tueksi ulkopuolista asiantuntijatyötä, joka sisältää  raportin Pirkanmaan hyvinvointialueen lasten ja nuorten mielenterveys- ja päihdeoireilun yleisyydestä, avun saannista koulusta ja opiskeluhuollosta, lasten ja nuorten mielenterveys- ja päihdeperustaisten tutkimus- ja hoitokäyntien yleisyydestä perus- ja erityistasolla, psykiatriseen erikoissairaanhoitoon hoitoa ja hoidon tarpeen arviointia odottaneiden lasten ja nuorten määrästä verrattuna muihin yliopistollisiin hyvinvointialueisiin ja koko Suomeen sekä lasten ja nuorten mielenterveys- ja päihdepalvelujen järjestämistavoista yliopistollisilla hyvinvointialueilla. Lisäksi asiantuntijatyö sisältää tarvittaessa työryhmän puheenjohtajalle sekä projektipäällikölle tuotettavaa konsultaatioapua.

Pirkanmaan hyvinvointialue pyysi tarjouksen Or-Ma Oy:ltä (2218559-5) edellä mainituista asiantuntijapalveluista. Sopimus on voimassa allekirjoitushetkestä 31.8.2024 asti.

Tarjouksen mukaiset asiantuntijapalvelujen hinnat ja kustannukset ovat seuraavat:

  • Kirjallinen raportti 15 000 €
  • Konsultaatiot 400 € / tunti.

Konsultaatiota voivat pyytää ainoastaan työryhmän puheenjohtaja ja projektipäällikkö.
Konsultaatiota hankintaan korkeintaan 25 tuntia.

Mahdolliset matkakustannukset paikan päällä tapahtuvasta työskentelystä laskutetaan erikseen.

Kyseessä on kansallisen kynnysarvon alittava hankinta. Hankinnan arvo alittaa hankintalain 25 § 1 mom. 3.​ kohdassa säädetyn kansallisen kynnysarvon. Hankintaan sovelletaan Pirkanmaan hyvinvointialueen hankintaohjetta.

Koska kyseessä on palvelu, jonka arvo jää kansallisen kynnysarvon eikä muutoin kilpailuttamalla saavutettaisi parempia hinta- tai laatuehtoja, pyydettiin tarjousta vain Or-Ma Oy:ltä. Tarjous oli hinnaltaan kohtuullinen ja kaikin puolin akuuttiin tilanteeseen sopiva.

Edellä mainitun perusteella esitetään, että konsulttipalvelu selvitystyön toiminnan tukeen hankitaan Or-Ma Oy:ltä (2218559-5).

Hankinta-​asiakirjojen julkisuutta säätelee laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta (621/1999). Tarjous tulee julkiseksi asianosaisille hankintapäätöksen tekemisen jälkeen ja yleisesti julkiseksi,​ kun hankintaa koskeva sopimus on tehty. Asiakirjoja säilytetään sähköisessä arkistossa.

Sopimus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua hankintapäätöksen tiedoksisaannista sillä edellytyksellä,​ että hankintapäätös on saanut lainvoiman.

Sopimuksen omistaa Pirkanmaan hyvinvointialueen Sote-palvelut ja vastuuhenkilönä toimii sosiaali- ja terveysjohtaja Taru Kuosmanen. Henkilön vaihtuessa vastuu sopimuksesta siirtyy kulloisellekin viran tai toimen haltijalle. Vastuuhenkilö huolehtii yhteyshenkilön nimeämisestä sopimukselle.

Hankinnan arvonlisäveroton arvo on sitoumuksetta 25 000 euroa sopimuskauden aikana.

Päätös

Päätän, että sopimus konsulttipalvelujen tuottamisesta tehdään Or-Ma Oy:n (2218559-5) kanssa.

Sopimuksen voimassaolo alkaa sopimuksen allekirjoituksesta ja päättyy 31.8.2024.

Hankinnan arvonlisäveroton kustannusarvio sopimuskauden aikana on enintään 25 000 €.

Hankinnan kustannukset maksetaan kustannuspaikalta kp 50 000.

Sopimuksen vastuuhenkilöksi nimetään sosiaali- ja terveysjohtaja Taru Kuosmanen.

Sopimus hankinnasta syntyy vasta kirjallisen sopimuksen allekirjoittamisella.

Allekirjoitus

Taru Kuosmanen, sosiaali- ja terveysjohtaja

Organisaatiotieto

Pirkanmaan hyvinvointialue