§ 57/2024 Urjalan hammashoitolan sulkeminen

Lataa 

20274/2023

Päätöspäivämäärä

26.4.2024

Päätöksen tekijä

Sote-johtaja

Päätöksen perustelut

Hallintosääntö § 22

Esitys

Valmistelijan yhteystiedot
Toimialuejohtaja Minna Luoto, puh. 044 472 2940, etunimi.sukunimi@pirha.fi

Pirkanmaan hyvinvointialueen aluehallitus hyväksyi 11.3.2024 (AH § 71) lähiasemia koskevan palveluiden verkoston suunnitelman. Suunnitelman mukaan Urjalassa säilyy lähiasema, mutta sen palveluvalikoimaan ei välttämättä kuulu suun terveydenhuollon palveluita.

Urjalan toimipisteeseen ei ole saatu rekrytoitua hammaslääkäriä Pirkanmaan hyvinvointialueen toiminnan aikana. Toimipisteeseen ei ole myöskään saatu riittävää määrää vuokratyövoimaa. Urjalan suun terveydenhuollon toimipisteen toiminnan jatkaminen ei ole mahdollista ilman hammaslääkäriresurssia. 

Urjalan kunta on ilmaissut tarpeensa ottaa hammashoitolan tilat omaan käyttöönsä. 

Edellä olevan vuoksi esitän, että Urjalan suun terveydenhuollon toimipiste suljetaan 1.10.2024 alkaen. Urjalalaiset saavat jatkossa palvelua muista hyvinvointialueen toimipisteistä, ensisijaisesti Akaan hyvinvointikeskuksesta. Koululaisten määräaikaistarkastukset tehdään liikkuvana palveluna kouluilla.

Suun terveydenhuollon palvelujen verkoston suunnitelmasta on käyty yhteistoimintaneuvottelut osana laajempaa yhteistoimintamenettelyä, joka päättyi 4.3.2024 (AH 11.3.2024 § 70). Urjalan toimipisteessä työskenteleville suun terveydenhuollon työntekijöille järjestetään tämän päätöksen jälkeen kuuleminen heidän sijoittumisestaan muihin hyvinvointialueen suun terveydenhuollon toimipisteisiin. 

Päätös

Päätän, että Urjalan suun terveydenhuollon toimipiste suljetaan 1.10.2024 alkaen.

Allekirjoitus

Taru Kuosmanen, sosiaali- ja terveysjohtaja 

Organisaatiotieto

Pirkanmaan hyvinvointialue