§ 71/2024 Orivesi, Kriisipaikan vuokraaminen Oriveden Palvelutalosäätiön Onninkodin kiinteistöstä, osoitteesta Kissankellonkuja 3, Orivesi

Lataa 

4094/2023

Päätöspäivämäärä

29.4.2024

Päätöksen tekijä

Kiinteistöjohtaja

Päätöksen perustelut

Hyvinvointialueen hallintosääntö 61 § 2 mom. 1. kohta

Hyvinvointialueen hallinnon toimintasääntö osa II Hallintosäännön 61 §:n mukaisen toimivallan delegointi / Vuokrasopimuksista päättää kiinteistöjohtaja konserni- ja toimitilajaoston tarvittaessa hyväksymien linjausten mukaisesti.

Esitys

Valmistelijan yhteystiedot
Toimitilainsinööri Timo Laine, puh. 044 4739946, timo.t.laine@pirha.fi

Pirkanmaan hyvinvointialue ja Oriveden Palvelutalosäätiö (Y-tunnus 0915722-3) ovat neuvotelleet kriisipaikan vuokraamisesta Oriveden Palvelutalosäätiön omistamasta Onninkoti- kiinteistöstä, osoitteesta Kissankellonkuja 3, Orivesi. Neuvotteluja on käyty jo vuonna 2022 ja silloinen Tampereen kaupungin kanssa tehty ja Pirkanmaan hyvinvointialueelle siirtynyt sopimus korvattu uudella 1.1.2023 alkaneella, nyt hyväksyttävällä sopimuksella. Uuden sopimuksen mukaista käytäntöä on alettu toteuttaa 1.1.2023 jälkeen, se on tämänhetkinen vakiintunut käytäntö.

Vuokrattu huone toimii kriisipaikkana Pirkanmaan hyvinvointialueen ikäihmisten vastuualueella.

Vuokratun huoneen jyvitetty pinta-ala on 20,45 m2.

Tilat vuokrataan toistaiseksi voimassa olevalla vuokrasopimuksella, irtisanomisaika on sopimuksessa määritelty huoneenvuokralain mukaiseksi, eli se riippuu vuokrasuhteen yhtäjaksoisesta kestosta. Vuokra-aika alkaa 1.1.2023.

Huoneiston vuokra sopimushetkellä on yhteensä 323,11 euroa/kk alv 0%. Vuokran tarkistamisesta ei ole sopimuksessa erikseen sovittu, tarkistukset tehtäneen tarvittaessa huoneenvuokralain mukaisesti.

Vuokravakuutta ei peritä.

Muutoin vuokrasuhteessa noudatetaan liitteenä olevan vuokrasopimuksen ehtoja.

Vuokrasopimus sitoo vuokranantajaa heti, kun vuokrasopimus on allekirjoitettu ja vuokralaista vasta sitten, kun vuokrasopimus on allekirjoitettu ja vuokrausta koskeva viranhaltijapäätös on saanut lainvoiman.

Päätös

Päätän hyväksyä liitteenä olevan sopimuksen.

Allekirjoitus

Petri Laurikka, kiinteistöjohtaja

Organisaatiotieto

Pirkanmaan hyvinvointialue