§ 10/2024 Ravitsemuskuvapankin hankinta

Lataa 

12091/2024

Päätöspäivämäärä

14.5.2024

Päätöksen tekijä

Integraatiojohtaja

Päätöksen perustelut

Pirkanmaan hyvinvointialueen hallintosääntö 20 §

Sote-​palvelujen toimintasääntö (Sosiaali-​ ja terveysjohtajan päätös 16.4.2024 § 45): Osa II,​ kohta 6

Esitys

Valmistelijan yhteystiedot
Kehittämispäällikkö Mari Lahtinen, puh. 041 731 3103, etunimi.sukunimi@pirha.fi

Hankinnan kohteena on Ravitsemuskuvapankki, joka sisältää 230-250 ateriakokonaisuus- tai muuta tilaajan määrittelemää ruokakuvaa. Kuvattavat kuvat tulee järjestää kuvapankiksi ja kuvassa olevien ruokien ravintosisältötiedot tulee toimittaa tilaajalle selkeänä kokonaisuutena vaatimusmäärittelyn mukaisesti.

Ravitsemuskuvapankin hankinta toteutetaan Suomen kestävän kasvun ohjelman (RRP) toisen vaiheen Hoitoon pikaisesti Pirkanmaalla uusilla toimintamalleilla (HOPPU) -hankkeessa, jota toteutetaan v. 2023–2025. Hankkeessa haetaan ratkaisuja koronasta aiheutuneen hoito-, ja palveluvelan purkamiseen, ennaltaehkäisevien toimintamallien vahvistamiseen sekä monialaisen hyvinvointiyhteistyön lisäämiseen alueen toimijoiden kesken, hoidon ja palvelun vaikuttavuuden ja tietoon perustuvan päätöksenteon vahvistamiseen sekä digitaalisten palvelujen yhdenmukaistamisen ja saatavuuden parantamiseen hyvinvointialuetasoisesti.

Ravitsemuskuvapankki tukee RRP-hankkeen investointi 2 toteutusta elintapaohjaukseen liittyen. Keskeinen tavoite on lisätä moniammatillista elintapaohjauksen saatavuutta tarjoamalla elintapaohjauksen palvelut yhdelle alustalle, yhtenäistämällä elintapaohjauksen käytäntöjä sekä mahdollistamalla elintapamuutosta tukevan tiedon ja ohjauksen saatavuus asukkaille ja ammattilaisille (Hoppu-hankesuunnitelma s. 6).

Kuvapankin kuvat tulevat jatkossa olemaan monipuolisesti hyödynnettävissä useiden yhtenäisten ravitsemus­ohjausmateriaalien tuottamisessa. Kuvista rakennetaan päivittäisten aterioiden malleja useille eri ryhmille, huomioiden myös haavoittuvaisessa asemassa olevat, kuten lapset, ikääntyneet ja maahanmuuttaja­taustaiset. Kuvalliset ohjeet ovat tärkeitä ihmisille, joilla on kielellisen hahmottamisen haasteita.

Tarjouskilpailua edelsi ns. markkinoiden kartoitus. Hankinnan arvo ei ylitä lain julkisista hankinnoista (1397/2016) 25 §:n mukaista kansallista kynnysarvoa.

Tarjouspyyntö toimitettiin kolmelle (3) taholle: VitaMiinat Oy, Nutrimedia Oy ja Ravistamo Oy. Tarjousta ei saatu Nutrimedia Oy:ltä.

Tarjousten arviointikriteereinä olivat pyydetyn työsuunnitelman sisältö, laadullinen taso ja vastaavuus asetettuihin tavoitteisiin nähden.

Laadun arviointiin ei määritelty erillisiä mittareita, vaan arvioijat tekivät pisteytyksen oman ammatillisen näkemyksensä mukaan työsuunnitelman ja sen liitteiden perusteella.

Valituksi palvelutuottajaksi tuli kokonaisedullisuuden perusteella Ravistamo Oy.

Hankinnan arvo alittaa hankintalain 25 § 1 mom. 3. ​kohdassa säädetyn kansallisen kynnysarvon. Hankintaan sovelletaan Pirkanmaan hyvinvointialueen hankintaohjetta.

Sopimus Ravitsemuskuvapankin hankinnasta esitetään tehtäväksi Ravistamo Oy:n (2771615-6) kanssa liitteenä olevan tarjouksen (19.4.2024) mukaisesti.
Kuvapankki tulee tuottaa 30.6.2024 mennessä, jolloin sopimuskausi päättyy. Tilaajan pyytämiä ja vaatimusmäärittelyn mukaisia täydennyksiä on mahdollista tehdä 30.09.2024 mennessä.

Hankinta-​asiakirjojen julkisuutta säätelee laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta (621/1999). Tarjous tulee julkiseksi asianosaisille hankintapäätöksen tekemisen jälkeen ja yleisesti julkiseksi,​ kun hankintaa koskeva sopimus on tehty. Asiakirjoja säilytetään sähköisessä arkistossa. Sopimus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua hankintapäätöksen tiedoksisaannista sillä edellytyksellä,​ että hankintapäätös on saanut lainvoiman.

Sopimuksen vastuuhenkilönä toimii kehittämispäällikkö Mari Lahtinen. Vastuuhenkilö huolehtii tarvittaessa yhteyshenkilön nimeämisestä sopimukselle.

Hankinnan arvonlisäveroton arvo on 39 954,00 euroa sopimuskauden aikana.

Päätös

Päätän, että sopimus hankinnasta tehdään Ravistamo Oy:n (2771615-6) kanssa.

Sopimuksen omistajatahona on Pirkanmaan hyvinvointialueen integraation toimialue ja vastuuhenkilöksi nimetään kehittämispäällikkö Mari Lahtinen.

Hankinnan arvonlisäveroton arvo on 39 954,00 euroa sopimuskauden aikana.

Kustannukset katetaan RRP2-hankkeen kustannuspaikalta kp 51000, projekti P60024.

Allekirjoitus

Tuukka Salkoaho, integraatiojohtaja

Organisaatiotieto

Pirkanmaan hyvinvointialue