§ 23/2024 PÄÄTÖS PIRKANMAAN, ETELÄ-POHJANMAAN JA KANTA-HÄMEEN HYVINVOINTIALUEIDEN DIFELIKEFALIINIVALMISTEEN SUORAHANKINNASTA

Lataa 

12501/2024

Päätöspäivämäärä

16.5.2024

Päätöksen tekijä

Vastuualuejohtaja, sairaala-apteekki

Päätöksen perustelut

Pirkanmaan hyvinvointialueen hallintosääntö 62 §

Esitys

Valmistelijan yhteystiedot
Vastuualuejohtaja, sairaala-apteekkari Leena Riukka puh. (03) 3116 5936, leena.riukka@pirha.fi

HANKINNAN KOHDE

Difelikefaliinivalmiste Kapruvia® 50 mikrog/ml 1 ml -injektioneste (ATC-koodi V03AX04) krooniseen munuaistautiin liittyvän keskivaikean tai vaikean kutinan hoitoon aikuisille hemodialyysipotilaille.

Difelikefaliinia käytetään krooniseen munuaistautiin liittyvän keskivaikean tai vaikean kutinan hoitoon aikuisille hemodialyysipotilaille.

HANKINNAN PERUSTELUT

Kapruvia®-valmiste on lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimean mukaan ainoa Suomen markkinoilla oleva difelikefaliinivalmiste. Kapruvia®-valmistetta markkinoi Vifor Pharma Nordiska AB.

Voimassa olevan hankintalainsäädännön (1397/2016) 40 § 2 mom 2 kohdan mukaan hankintayksikkö voi valita suorahankinnan, mikäli teknisestä tai yksinoikeuden suojaamiseen liittyvästä syystä vain tietty toimittaja voi toteuttaa hankinnan; lisäedellytyksenä on, että järkeviä vaihtoehtoisia tai korvaavia ratkaisuja ei ole eikä kilpailun puuttuminen johdu hankinnan ehtojen keinotekoisesta kaventamisesta.

Päätös

Päätän, että Pirkanmaan hyvinvointialueen sairaala-apteekki tekee sopimuksen Pirkanmaan hyvinvointialueen ja sen yhteistyöalueen suorahankinnasta kaudelle 5.6.2024 - 31.12.2025. Hankinnan arvioitu arvo tukkuhintaan perustuen on 112 000 euroa (alv 0 %) (arvioitu 12 potilaan jatkuva hoito). HUS Apteekki on neuvotellut Vifor Pharma Nordiska AB:n kanssa erillisen sopimushinnan hankintakaudelle, joten hankinnan todellinen ennakoitu arvonlisäveroton arvo on tukkuhintaa alhaisempi.

Allekirjoitus

Leena Riukka, vastuualuejohtaja

Organisaatiotieto

Pirkanmaan hyvinvointialue