§ 1/2024 Sosiaalityöntekijän virka, Harinen Vilma

Lataa 

14566/2024

Päätöspäivämäärä

6.6.2024

Päätöksen tekijä

Palvelupäällikkö, vammaissosiaalityö, pohjoinen alue 2

Päätöksen perustelut

Hallintosääntö § 45
Laki kunnan ja hyvinvointialueen viranhaltijasta 7 § ja 8 §
Ohjekirjeet ja toimintaohjeet 

Esitys

Vammaispalvelujen sosiaalityöntekijän tehtävänä on eri-ikäisten asiakkaiden palvelutarpeiden arviointi sekä palvelukokonaisuuden rakentaminen ja yhteensovittaminen muiden palvelujen kanssa.Työ sisältää palvelusuunnitelmien laatimista ja päätöksentekoa vammaispalvelulain ja kehitysvammalain mukaisista palveluista.

Sosiaalityöntekijän viran kelpoisuusvaatimuksena on Suomessa laillistettu sosiaalityöntekijä. Kelpoisuusehdot täyttävien hakijoiden puuttuessa voidaan palkata enintään vuoden ajaksi sosiaalityöntekijän ammattiin opiskelevan henkilö, joka on suorittanut hyväksytysti sosiaalityön aineopinnot ja käytännön harjoittelun.

Eduksi katsotaan kokemus sosiaalityöntekijän tehtävistä vammaissosiaalityössä ja sen eri asiakasryhmien kanssa sekä Effica-asiakastietojärjestelmän tuntemus. Voimassa oleva B-luokan ajokortti ja auton käyttömahdollisuus katsotaan myös eduksi.

Sosiaalityöntekijän virka on julistettu 22.4.2024 ja 16.5.2024 haettavaksi Pirkanmaan hyvinvointialueen internet-sivuilla osoitteessa www.pirha.fi sekä ilmoituskanavilla Kuntarekry.fi ja Työmarkkinatori; hakuavain Pirha-01–1481–24. Hakuaika oli  22.4.- 15.5.2024 ja jatko16.5. - 30.5.2024. Hakuaikaa jatkettiin, koska kukaan hakijoista ei kyennyt aloittamaan toivottuna ajankohtana.

Virkaa haki määräajassa kuusi henkilöä, joista neljä täytti viran kelpoisuusvaatimukset ja kaksi oli ei kelpoisia. 

Sosiaalityöntekijän virkaan valitaan YTM, laillistettu sosiaalityöntekijä Vilma Harinen

Valintapäätös perustuu kokonaisarviointiin,​ jossa on huomioitu henkilöhaastattelu,​ työkokemus sekä henkilön suorittamat koulutukset ja tutkinnot. Yllä mainittu henkilö on taidoiltaan ja kyvyiltään ansioitunein ja soveltuvin hakija täytettävään virkaan. 

 

Päätös

Vammaissosiaalityön vastuualueen sosiaalityöntekijän virkaan 48390-0308 valitaan 1.8.2024 alkaen YTM, laillistettu sosiaalityöntekijä Vilma Harinen kuuden kuukauden koeajalla. Tällä hetkellä viran  työskentellyalue on  Pirkkalassa, mutta vammaissosiaalityön kehittämisen ja uudelleenorganisoinnin myötä työtehtävät ja toiminta-alue voivat muuttua.

Varasijalle valitaan YTM, laillistettu sosiaalityöntekijä Mira Kauhanen. 

Valinta on ehdollinen. Virkaan valitun tulee kohtuullisessa ajassa valintapäätöksen saatuaan esittää vaadittavat todistukset terveydentilastaan,​ kuitenkin viimeistään kuukauden kuluessa virkasuhteen alkamisesta. 

Valintapäätös raukeaa,​ mikäli virkaan valittu ei täytä yllä esitettyjä ehtoja.

Allekirjoitus

Sari Mellin, palvelupäällikkö, vammaissosiaalityön vastuualue

Organisaatiotieto

Pirkanmaan hyvinvointialue