§ 8/2024 Ympärivuorokautisen palveluasumisen ja lyhytaikaisen hoivan palvelusetelin sääntökirjan muutokset

Lataa 

1748/2024

Päätöspäivämäärä

12.6.2024

Päätöksen tekijä

Hankintajohtaja

Päätöksen perustelut

Hyvinvointialue päättää sosiaali- ja terveyspalvelut, joiden järjestämisessä se käyttää palveluseteliä hyvinvointialueesta annetun lain (611/2021) 9 §:n 1 momentin mukaisesti. Aluehallitus hyväksi kokouksessaan 19.12.2022, § 331 yhteensä 15 sääntökirjaa noudatettavaksi Pirkanmaan hyvinvointialueella 1.1.2023 alkaen mukaan lukien ikäihmisten ympärivuorokautisen palveluasumisen ja lyhytaikaisen hoivan sääntökirjan. Päätöksen mukaan hankintajohtaja voi tehdä vähäisiä tai teknisiä muutoksia palvelusetelien sääntökirjoihin. 

Esitys

Valmistelijan yhteystiedot
Suunnittelija Kati Sippola, puh. 044 473 9580  etunimi.sukunimi@pirha.fi

Pirkanmaan hyvinvointialueen ikäihmisten ympärivuorokautisen palveluasumisen ja lyhytaikaisen hoivan -sääntökirjaan esitetään tehtävän seuraavia muutoksia yleiseen osioon. 

Laki sosiaali- ja terveydenhuollon valvonnasta on tullut voimaan 1.1.2024. Palveluntuottajien tulee olla rekisteröitynyt sosiaali- ja terveydenhuollon palveluntuottajien ja palveluyksikköjen rekisteriin (Soteri). Korjataan sääntökirjaan (luku 1.4 Palveluntuottajaksi hakeutuminen) ohjeet vastaamaan voimassa olevaa lainsäädäntöä. Tämän lisäksi lisätään lukuun kappale, jossa palveluntuottajaa ohjataan käyttämään hakemuksessa virallista nimeään ja velvoitetaan palveluntuottajia päivittämään liitteet kerran vuodessa 30.4. mennessä sekä hyvinvointialueen pyytäessä muina ajankohtina. Palveluntuottajalta vaadittaviin todistukseen korjataan päätös rekisteröitymisestä Soteriin ja lisätään vaade YEL-vakuutustodistuksesta.

Lisätään palveluntuottajalle vaade liittyä Vastuu Group Luotettava kumppani -palveluun. Aikaisemmin palveluun liittymistä on suositeltu. Palvelun käyttäminen hyödyttää niin tilaajaa eli hyvinvointialuetta kuin palveluntuottajaa kun tiettyjen tilaajavastuulain mukaisten liitteiden päivittäminen automatisoidaan.

Päätös

Päätän, että ympärivuorokautisen palveluasumisen ja lyhytaikaisen hoivan palvelusetelin sääntökirjaan tehdään esityksen mukaiset muutokset koskien ohjeistusta rekisteröitymisestä, virallisen nimen käyttämisestä ja liitteitä sekä vaadetta ottaa käyttöön Vastuu Group Luotettava kumppani-palvelu.

Allekirjoitus

Anniina Tirronen, hankintajohtaja

Organisaatiotieto

Pirkanmaan hyvinvointialue