§ 14/2024 Aiesopimus, Sastamalan kaupunki 1.1.2025-31.12.2026

Lataa 

22546/2023

Päätöspäivämäärä

13.6.2024

Päätöksen tekijä

Toimialuejohtaja, ikäihmisten ja vammaisten yhteiset palvelut

Päätöksen perustelut

Sosiaali- ja terveyspalveluiden tehtäväalueen toimintasääntö (16.4.2024 § 45), luku 5.2

Esitys

Valmistelijan yhteystiedot
Vastuualuejohtaja Milja Koljonen puh. 044 422 2252, etunimi.sukunimi@pirha.fi

Sastamalan kaupunki on hakemassa rahoitusta THL:n terveyden edistämisen määrärahasta painopisteelle iäkkäiden sekä omaishoitajien toimintakyvyn ja hyvinvoinnin edistäminen.

Kulttuuri ja yhteisöllisyys tehdään yhdessä - enemmän kohtaamisia ikääntyneille -hankkeessa vähennetään ikääntyneiden yksinäisyyttä edistämällä yhteisöllisyyttä ja kulttuuriperinnön vaalimista tunnistaen maaseutumaisen kaupungin vahvuuksia ja heikkouksia hyödyntäen etsivän kulttuurisen vanhustyön malleja. Hankkeessa luodaan ikääntyneille kulttuuritoiminnan palvelupolku ja edistetään toimijoiden yhteistä keskustelua. Lisäksi testataan osallistavin menetelmin kerättyjä innovaatioita, jotka liittyvät ikääntyneen kulttuurin kuluttamiseen ja tuottamiseen. Lisätään vapaaehtoistoimintaa kulttuuripalveluissa vähentämällä osallisuuden esteitä ja samalla myös eriarvoisuutta. Hankkeen kestoaika on 1.1.2025 - 31.12.2026.

Pirkanmaan hyvnvointialue sitoutuu hankkeeseen antamalla edustajan hankkeen ohjausryhmään. Hankkeen käytännön yhteistyö toteutetaan lähitoreilla.

Sopimuksen omistaja ja vastuuhenkilö 
Sopimuksen omistaa Pirkanmaan hyvinvointialueen ikäihmisten ja vammaisten palvelulinjan yhteisten palveluiden toimialue ja vastuuhenkilönä toimii toimialuejohtaja Tuula Jutila. Vakanssinhoitajan vaihtuessa vastuu sopimuksesta siirtyy kulloisellekin haltijalle. Sopimuksen yhteyshenkilönä toimii ikäihmisten ja vammaisten yhteisten palveluiden toimialueen ennaltaehkäisevien palveluiden vastuualuejohtaja Milja Koljonen.

Päätös

Päätän, että Pirkanmaan hyvinvointialueen ikäihmisten ja vammaisten palvelulinjan yhteisten palveluiden toimialueen ennaltaehkäisevien palveluiden vastuualue tekee aiesopimuksen Sastamalan kaupungin (Y-tunnus 0144411-3) kanssa.

Sopimus tulee voimaan ja sitoo hyvinvointialuetta, kun sitä koskeva päätös on saanut lainvoiman ja sopimus on allekirjoitettu sekä Sastamalan kaupungin avustuspäätöksen varmistutta. Sopimus koskee vuosia 2025-2026. Jos THL:n avustuspäätös on kielteinen, sopimus purkautuu ilman erillistä irtisanomista.

.

Allekirjoitus

Kaisa Taimi, vs. toimialuejohtaja

Organisaatiotieto

Pirkanmaan hyvinvointialue