§ 11/2024 Asiakasohjaajan viran täyttäminen, Mänttä-Vilppula

Lataa 

14611/2024

Päätöspäivämäärä

7.6.2024

Päätöksen tekijä

Palvelupäällikkö, asiakasohjaus, kotona asumista tukevat palvelut

Päätöksen perustelut

Palvelupäällikön päätäntävalta virkaan ottamisessa perustuu Pirkanmaan hyvinvointialueen delegointimatriisiin 4208/2023. 
Hallintosääntö § 45. 
Laki kunnan ja hyvinvointialueen viranhaltijasta 7 § ja 8 §
Ohjekirjeet ja toimintaohjeet 

Esitys

Valmistelija: 
Kirsi Tuominen, vastaava asiakasohjaaja, puh. 040 687 3096 , etunimi.sukunimi@pirha.fi

Kotona asumista tukevien palveluiden asiakasohjaajan tehtävänä on asiakkaan palvelutarpeen arviointi ja toimintakyvyn selvittäminen, joka tapahtuu asiakkaan kotona tai sairaaloiden hoitoneuvotteluissa. Tehtäviin kuuluu tarvittavien palvelujen hankinta, palvelupäätösten tekeminen, palvelu- ja hoitosuunnitelmien laadinta, asiakasmaksupäätösten tekeminen sekä palvelujen laadun valvonta, seuranta ja palvelujen toteumien seuranta ja asiakaslaskutuksen tarkistus. Tehtäviin kuuluu myös yleinen asiakkaiden ja omaisten palveluohjaus ja neuvonta. 

Asiakasohjaajan viran kelpoisuusvaatimuksena on sosiaali- ja terveysalan korkeakoulututkinto (esimerkiksi sosionomi, terveydenhoitaja, sairaanhoitaja tai geronomi) tai vastaava aikaisempi opistoasteen tutkinto sekä rekisteröityminen Valviran ammattirekisteriin.

Eduksi katsotaan aiempi työkokemus kotihoidosta tai kotona asumista tukevien palveluiden asiakasohjauksesta ja RAI-arviointijärjestelmän käyttökokemus sekä laajan palvelu- ja tuottajaverkoston hallinta. Lisäksi katsomme voimassa olevan B-ajokortin ja oman auton käyttömahdollisuuden.

Asiakasohjaajan virka on julistettu haettavaksi Pirkanmaan hyvinvointialueen internet-sivuilla osoitteessa www.pirha.fi ja Kuntarekryssä ja Työmarkkinatorilla, (hakuavain Pirha-01-1739-24). Hakuaika oli 22.5. - 5.6.2024.

Virkaa haki määräajassa 87 henkilöä. Hakijoista 66 täytti kelpoisuusvaatimukset. Yksi hakija perui hakemuksensa. Vastaavat asiakasohjaajat Elina Lind, Terhi Kallonen ja Maria Lehtonen haastattelivat 15 hakijaa. Haastattelut järjestettiin tiistaina 4.6.2024 klo 15.00 -16.00  ja keskiviikkona 5.6.2024 klo 10.30 - 11.30 ja klo 15.00 - 16.00.

Valintapäätös perustuu kokonaisarviointiin,​ jossa on huomioitu henkilöhaastattelu,​​ työkokemus sekä henkilön suorittamat koulutukset ja tutkinnot. Geronomi AMK Katja Helander (183264) on taidoiltaan ja kyvyiltään ansioitunein ja soveltuvin hakija täytettävään virkaan.  

 

Päätös

Kotona asumista tukevien palveluiden asiakasohjauksen pohjoisen 2 vastuualueen (Mänttä-Vilppula) asiakasohjaajan virkaan valitaan 2.9.2024 alkaen geronomi AMK Katja Helander (183264) kuuden (6) kuukauden koeajalla.

Valinta on ehdollinen. Virkaan valitun tulee kohtuullisessa ajassa valintapäätöksen saatuaan esittää vaadittavat todistukset terveydentilastaan,​ kuitenkin viimeistään kuukauden kuluessa virkasuhteen alkamisesta sekä rikosrekisterilain 6 §:n 4 momentin mukaisen rikosrekisteriotteen.

Valintapäätös raukeaa,​ mikäli virkaan valittu ei täytä yllä esitettyjä ehtoja.

Allekirjoitus

Johanna Leisio, palvelupäällikkö

Organisaatiotieto

Pirkanmaan hyvinvointialue