§ 10/2024 Koululaisen  näöntutkimuksen palvelusetelin sääntökirjan muuttaminen

Lataa 

1748/2024

Päätöspäivämäärä

17.6.2024

Päätöksen tekijä

Hankintajohtaja

Päätöksen perustelut

Hyvinvointialue päättää ne sosiaali- ja terveyspalvelut, joiden järjestämisessä se käyttää palveluseteliä hyvinvointialueesta annetun lain (611/2021) 9 §:n 1 momentin mukaisesti. Aluehallitus hyväksyi 19.12.2022, § 331 koululaisen näöntutkimuksen palvelusetelin sääntökirjan. Päätöksen mukaan hankintajohtaja voi tehdä vähäisiä tai teknisiä muutoksia palvelusetelien sääntökirjoihin. Sääntökirjaan on tehty muutoksia hankintajohtajan päätöksellä 6.2.2023 § 2 (tarkennus laskutukseen, palveluntuottajan vastuuseen henkilöstöstä ja pakolliseksi Vastuu Groupiin kuuluminen) sekä § 3 (sisällysluettelon korjaus).

Esitys

Valmistelijan yhteystiedot

Suunnittelija Päivi Juurinen, puh. 040 801 6785, paivi.juurinen(at)pirha.fi

Sääntökirjan palvelukohtaisessa osiossa muutetaan palvelusetelin voimassaoloaika kolmesta neljään kuukauteen ja muutoksella pyritään varmistamaan palvelun saanti myös sellaisilla alueilla, joissa palvelua on rajoitetummin tarjolla (luku 2.2). Palvelupalautteen toimittamista tarkennetaan optikon tekemän tutkimuksen ja jatkotutkimuksiin tarvittavan lähetteen osalta (luku 2.4). Lisäksi lisätään vaade, että mahdollinen silmälasimääräys annetaan aina asiakkaalle (luku 2.6). Lisätään ladunseurantaa ja raportointia koskeva luku (luku 2.5). Tuottajaksi hakeutumista käsittelevään lukuun (luku 2.9.1) korjataan psop-tuen sähköpostiosoite sekä poistetaan toistona kappale, jossa käsitellään hakemuksen käsittelyä sekä lisätään viittaus Soteriin rekisteröitymisestä (myös luku 2.9.4). Hyväksymisen edellytyksiin tarkennetaan kielitaitovaatimuksia ja muutosten ilmoitusvelvollisuutta (luku 2.9.2). Muut muutokset ovat lähinnä sanavalintojen tarkennuksia tai pieniä korjauksia sekä palautelomakkeeseen tehtyjä täydennyksiä (liite 3.3).

Sääntökirjan yleinen osa vaihdetaan aluehallituksessa 29.4.2024 käsiteltyjen sääntökirjojen mukaiseksi. Aiempaan tässä sääntökirjassa olleeseen yleiseen osioon on tullut muutoksia mm. kuvauksiin, terminologiaan ja sanavalintoihin. Keskeisimmät muutokset johtuvat lainsäädännön muutoksista ja koskevat muun muassa asiakastietolakia ja valvontalakia. Tietosuojaliite on päivitetty ja muita tarkennuksia on tehty esimerkiksi tietojärjestelmiin ja laskutukseen liittyviin teksteihin. Vastuu Groupin Luotettava kumppani -palveluun kuuluminen on pakollista, jolloin tilaajavastuulain edellyttämät tarkistukset automatisoituvat. Lisäksi palveluntuottajien tulee rekisteröityä palvelutietovarantoon (PTV). 

Päätös

Päätän, että Koululaisen näöntutkimuksen palvelusetelin sääntökirjaan tehdään esityksen mukaiset muutokset koskien sekä palvelukohtaista että yleistä osiota.

Allekirjoitus

Anniina Tirronen, hankintajohtaja

Organisaatiotieto

Pirkanmaan hyvinvointialue