§ 49/2024 Virkavalinta, yleiskirurgian apulaisylilääkäri 

Lataa 

7444/2024

Päätöspäivämäärä

12.6.2024

Päätöksen tekijä

Toimialuejohtaja, syövänhoito, kirurgia ja vatsasairaudet

Päätöksen perustelut

Toimialuejohtajan päätäntävalta virkaan ottamisessa perustuu sote-palvelujen toimintasääntöön, kohta 7.3. (1.2.2024)
Laki kunnan ja hyvinvointialueen viranhaltijasta 7 § ja 8 §

Esitys

Apulaisylilääkärin tehtävänä on vastata työntekijöiden sijoitus- ja tehtävänsuunnittelusta yhteistyössä yleiskirurgian vastuulääkäri Tommi Hakalan kanssa. Tämän lisäksi hän toimii poliklinikan (HPKI) vastuulääkärinä ja ihotuumori- ja tyräkirurgian vastuulääkärinä. Hän osallistuu aktiivisesti klinikan kehittämiseen. 

Apulaisylilääkärin viran kelpoisuusvaatimuksena on lääketieteen tohtorin tutkinto ja kirurgian alan erikoislääkärin tutkinto. Lisäksi edellytetään mahdollisimman laajaa kliinistä kokemusta rintasyöpä- ja ihokasvainten hoidosta sekä kilpirauhas- ja tyräkirurgiasta. Virkaan valittavan arvostettavia ominaisuuksia ovat hyvät vuorovaikutustaidot ja kyky toimia moniammatillisen tiimin jäsenenä. Apulaisylilääkärin tehtävään eduksi katsotaan aiempi hallinnollinen kokemus. Virkaan kuuluu velvollisuus osallistua Tays Hatanpään kirurgian takapäivystykseen.

Apulaisylilääkärin virka on julistettu haettavaksi ja ollut nähtävillä Pirkanmaan hyvinvointialueen internet-sivulla (www.pirha.fi), Kuntarekryssä ja Työmarkkinatorilla (rekrytoinnin työavain: Pirha-01-751-24). Hakuaika oli 18.3.-2.4.2024.

Virkaa haki määräajassa kolme henkilöä. Haastatteluun valittiin kaksi hakijaa, jotka täyttivät kelpoisuusvaatimukset. 

Valintapäätös perustuu ansiovertailuun ja kokonaisarviointiin. Alla mainittu henkilö on taidoiltaan ja kyvyiltään ansioitunut ja soveltuvin hakija täytettävään virkaan.

 

Päätös

Päätän, että kirurgian vastuualueen yleiskirurgian apulaisylilääkärin virkaan 04560-0121 valitaan 1.8.2024 alkaen LT Katriina Joensuu kuuden kuukauden koeajalla.

Valinta on ehdollinen. Virkaan valitun tulee kohtuullisessa ajassa valintapäätöksen saatuaan esittää vaadittavat todistukset terveydentilastaan,​ kuitenkin viimeistään kuukauden kuluessa virkasuhteen alkamisesta. Lisäksi valitulla tulee olla voimassa tartuntatautilain (1227/2016) 48 §:n mukainen rokotesuoja ja 55 §:n mukainen hengityselinten tuberkuloosia koskeva selvitys.

Valintapäätös raukeaa,​ mikäli virkaan valittu ei täytä yllä esitettyjä ehtoja.

Allekirjoitus

Jarno Riikonen, toimialuejohtaja 

Organisaatiotieto

Pirkanmaan hyvinvointialue