§ 44/2024 HR-johtajan valintaryhmän nimeäminen 

Lataa 

14968/2024

Päätöspäivämäärä

18.6.2024

Päätöksen tekijä

Hyvinvointialuejohtaja

Päätöksen perustelut

Pirkanmaan hyvinvointialueen hallintosääntö 16a §

Esitys

Valmistelijan yhteystiedot
Vuokko Ylinen 050 5765 190  etunimi.sukunimi@pirha.fi

Aluehallitus on 27.5.2024  päättänyt perustaa HR-johtajan viran strategisen ohjauksen ja järjestämisen tehtäväalueelle, henkilöstö-toimialueelle 1.9.2024 alkaen, vahvistaa viran kelpoisuusehdoksi soveltuva ylempi korkeakoulututkinto ja toimialan tuntemus ja kokemus strategisesta muutosjohtamisesta, avata HR-johtajan viran avoimeen hakuun sekä nimennyt rekrytointia varten muodostettavaan valintaryhmään aluehallituksen edustajina aluehallituksen puheenjohtajiston. 

Nimeän valmisteluryhmään aluehallituksen puheenjohtajiston lisäksi seuraavat jäsenet: 
konsernipalvelujohtaja Juhani Sand
tukipalvelujohtaja Pekka Erola ja
asiantuntijasihteeriksi hallintopalvelujohtaja Miia Luukko. 

Hyvinvointialuejohtaja toimii valintaryhmän puheenjohtajana. 

Valintaryhmän tehtävänä on valmistella HR johtajan rekrytointia hakemusten pohjalta, valmistella ja järjestää haastattelutilanteet sekä muodostaa hakemusten, haastattelujen ja soveltuvuusarvioinnin perusteella valintaryhmän perusteltu esitys valittavasta henkilöstä. Aluehallitus päättää HR johtajan valinnasta. 

Koska kysymyksessä on strategisesti merkittävä rekrytointi, on tarkoituksenmukaista ottaa valmisteluun mukaan rekrytoinnin asiantuntijakonsultti. Hyvinvointialueella on sopimus palvelujen tuottamisesta HRS Advisors Oy:n kanssa, josta tähän työhön kutsutaan mukaan konsultti Tarja Kohtamäki. Konsultin osallistumisesta prosessiin ja tarkemmista tehtävistä sovitaan tarkemmin valintaryhmässä. 

Päätös

Päätän nimetä HR -johtajan valintaryhmän esittelytekstin mukaisesti.

Allekirjoitus

Marina Erhola, hyvinvointialuejohtaja

Organisaatiotieto

Pirkanmaan hyvinvointialue