§ 20/2024 Operatiivisen vastuualueen palopäällikön virkavalinta

Lataa 

14563/2024

Päätöspäivämäärä

13.6.2024

Päätöksen tekijä

Pelastusjohtaja

Päätöksen perustelut

Pelastusjohtajan päätäntävalta virkaan ottamisessa perustuu Pirkanmaan hyvinvointialueen hallintosääntöön.
Hallintosääntö § 48
 

Esitys

Palopäällikön tehtävänä on vastata operatiivisesta vastuualueesta. Siinä tehtävässä hän vastaa, että vastuualueella hoidetaan pelastuslain ja palvelutasopäätöksen mukaiset pelastustoiminnan tehtävät sekä valmiuden ja varautumisen edellyttämät tehtävät.

Palopäällikön viran kelpoisuusvaatimuksena on pelastustoimesta annetun asetuksen (407/2011) 6 § kohdan 3 mukainen kelpoisuus (pelastustoimintaan osallistuvalta päällystöltä vaadittava kelpoisuus), ylempi korkeakoulututkinto ja vähintään viiden (5) vuoden kokemus hallinnollisesta esihenkilötyöstä. Lisäksi edellytetään pelastustoiminnan tehtäväkentän ja tehtäväkenttään liittyvän lainsäädännön tuntemusta. Tehtävässä edellytetään lisäksi erinomaista suomen kielen kirjallista ja suullista taitoa, tyydyttävää ruotsin ja englannin kielen kirjallista ja suullista taitoa sekä B-luokan ajokorttia.

Eduksi katsotaan hyvät ICT-taidot, vuorovaikutus-, yhteistyö- ja viestintätaidot, valmiutta johtamis- ja suunnittelutoimintaan, kykyä strategiseen ja taktiseen ajatteluun sekä laaja-alaista hallinnon ja hyvinvointialueen pelastustoimen tuntemusta.

Palopäällikön virka on julistettu haettavaksi Pirkanmaan hyvinvointialueen internet-sivuilla osoitteessa www.pirha.fi, Kuntarekry.fi ja Työmarkkinatori (Hakuavain Pirha-05-9-24). Hakuaika oli 20.3.- 9.4.2024.

Virkaa haki määräajassa viisi (5) henkilöä. Hakijoista kaikki täyttivät kelpoisuusvaatimukset. Hallintopäällikkö Pirkko Lindström, kehittämispäällikkö Martti Honkala, palopäällikkö Jari Nieminen, työsuojelupäällikkö Matti Syrjä, HR-asiantuntija Laura Suomalainen Pirhan rekrytointipalvelusta sekä pelastuspäällikkö Kari Alanko haastattelivat viisi (5) hakijaa,​ joista kaksi (2) osallistui soveltuvuusarviointeihin.

Pelastustoiminnan toimialueen johtaja pelastuspäällikkö Kari Alanko esittää palopäällikön virkaan valittavaksi insinööri YAMK -tutkinnon suorittanutta Jarkko Jänttiä.

Valintapäätös perustuu kokonaisarviointiin,​ jossa on huomioitu henkilöhaastattelu,​ soveltuvuusarviointi,​ työkokemus sekä henkilön suorittamat koulutukset ja tutkinnot. Yllä mainittu henkilö on taidoiltaan ja kyvyiltään ansioitunein ja soveltuvin hakija täytettävään virkaan.

Päätös

Pelastustoiminnan operatiivisen vastuualueen palopäällikön virkaan valitaan 15.8.2024 alkaen insinööri YAMK Jarkko Jäntti kuuden (6) kuukauden koeajalla.

Valinta on ehdollinen. Virkaan valitun tulee kohtuullisessa ajassa valintapäätöksen saatuaan esittää vaadittavat todistukset terveydentilastaan,​ kuitenkin viimeistään kuukauden kuluessa virkasuhteen alkamisesta.Lisäksi tehtävään valitulle tehdään huumausainetesti yksityisyyden suojasta työelämässä annetun lain (759/2004) mukaisesti.

Valintapäätös raukeaa,​ mikäli virkaan valittu ei täytä yllä esitettyjä ehtoja.

Allekirjoitus

Mika Kontio, pelastusjohtaja

Organisaatiotieto

Pirkanmaan hyvinvointialue