§ 16/2024 Aiesopimuksen hyväksyminen, UKK-instituutti 2025-2027

Lataa 

22546/2023

Päätöspäivämäärä

18.6.2024

Päätöksen tekijä

Toimialuejohtaja, ikäihmisten ja vammaisten yhteiset palvelut

Päätöksen perustelut

Sosiaali- ja terveyspalveluiden tehtäväalueen toimintasääntö (16.4.2024 § 45), luku 5.2

Esitys

Valmistelijan yhteystiedot
Vastuualuejohtaja Milja Koljonen puh. 044 422 2252  etunimi.sukunimi@pirha.fi

Aiesopimuksen kohteena on sopijaosapuolten yhdessä määrittelemä toiminta, joka on kuvattu tarkemmin rahoitushakemuksessa (terveyden edistämisen määräraha, STM).Aiesopimus liittyy Terveellisiä elintapoja ja hyvinvointia edistävä ryhmämuotoinen ohjaus iäkkäille -hankkeen toteutukseen. UKK-instituutti hakee hankkeen käynnistämiseen THL:ltä terveyden edistämisen määrärahaa vuosille 2025–2027.

UKK-instituutti vastaa päävastuullisena osapuolena hankkeen hallinnoinnista (mm. projektista vastaavan henkilöstön työnantajana toimiminen, sekä rahoituksen hakemiseen, seurantaan ja raportointiin liittyvät tehtävät) ja käytännön toteutuksesta kunnassa ja hyvinvointialueella.

Pirkanmaan hyvinvointialue toimii yhteistyökumppanina hankkeessa tarjoamalla hankkeelle omarahoitusosuuden puitteissa määritellysti henkilöstönsä työaikaa / vuosi sekä tarjoamalla hankkeen käyttöön tarvittavia tiloja.

Sopimuksen omistaja ja vastuuhenkilö 
Sopimuksen omistaa Pirkanmaan hyvinvointialueen ikäihmisten ja vammaisten palvelulinjan yhteisten palveluiden toimialue ja vastuuhenkilönä toimii toimialuejohtaja Tuula Jutila. Vakanssinhoitajan vaihtuessa vastuu sopimuksesta siirtyy kulloisellekin haltijalle. Sopimuksen yhteyshenkilönä toimii ennalta ehkäisevien palveluiden vastuualuejohtaja Milja Koljonen.

Päätös

Päätän, että Pirkanmaan hyvinvointialueen ikäihmisten ja vammaisten palvelulinjan yhteisten palveluiden toimialue tekee aiesopimuksen UKK-instituutin (Y-tunnus: 0427806-9) kanssa.

Aiesopimus tulee voimaan ja sitoo hyvinvointialuetta, kun sitä koskeva päätös on saanut lainvoiman ja sopimus on allekirjoitettu sekä UKK-instituutille myönteisen terveyden edistämisen määrärahan rahoituspäätöksen varmistutta. Sopimus koskee vuosia 2025-2027. Rahoituksen varmistuttua laaditaan erikseen sopijaosapuolten välinen yhteistyösopimus. Jos rahoituspäätös on kielteinen, sopimus purkautuu ilman erillistä irtisanomista.

Allekirjoitus

Tuula Jutila, toimialuejohtaja

Organisaatiotieto

Pirkanmaan hyvinvointialue