§ 22/2024 Pelastuspalveluiden kehittämispäällikön virkavalinta

Lataa 

14065/2024

Päätöspäivämäärä

14.6.2024

Päätöksen tekijä

Pelastusjohtaja

Päätöksen perustelut

Päätäntävalta virkaan ottamisessa perustuu hyvinvointialueen hallintosäännön 48 §.
 

Esitys

Pelastuspalveluiden kehittämispäällikön tehtävänä on vastata pelastuspalveluiden kehittämis- ja suunnittelutehtävistä, toimintaan liittyvästä seurannasta ja raportoinnista sekä henkiöstön osaamisen hallinnasta. 

Kehittämispäällikön viran kelpoisuusvaatimuksena on soveltuva ylempi korkeakoulututkinto. Lisäksi edellytetään kokemusta vaativista asiantuntijatehtävistä sekä sujuvaa suomen kielen suullista ja kirjallista taitoa. 

Eduksi katsotaan pelastustoimialan tuntemus ja kokemus asiantuntijaorganisaation kehittämistehtävistä sekä esihenkilötyöstä. 

Pelastuspalveluiden kehittämispäällikön virka on julistettu haettavaksi Pirkanmaan hyvinvointialueen internet-sivuilla osoitteessa www.pirha.fi ja kuntarekry.fi (hakuavain Pirha-05-10-24) ja Työmarkkinatori. Hakuaika oli 26.4.2024 - 20.5.2024

Virkaa haki määräajassa 20 henkilöä. Yksi (1) hakija peruutti hakemuksensa. Hakijoista 18 täytti kelpoisuusvaatimukset. Hallintopäällikkö Pirkko Lindström, pelastuspäällikkö Kari Alanko ja ensihoitopäällikkö Leevi Holopainen sekä HR-asiantuntija Anne Kesseli-Sorvali haastattelivat viisi (5) hakijaa, joista kolme (3) hakijaa osallistui soveltuvuusarviointeihin. 

Valintapäätös perustuu kokonaisarviointiin,​ jossa on huomioitu henkilöhaastattelu,​ soveltuvuusarviointi,​ työkokemus sekä henkilön suorittamat koulutukset ja tutkinnot. Mainittu henkilö on taidoiltaan ja kyvyiltään ansioitunein ja soveltuvin hakija täytettävään virkaan. 

 

Päätös

Pelastuspalveluiden kehittämispäällikön virkaan valitaan 1.9.2024 alkaen hallintotieteen maisteri Mirka Leinonen kuuden (6) kuukauden koeajalla.

Valinta on ehdollinen. Virkaan valitun tulee kohtuullisessa ajassa valintapäätöksen saatuaan esittää vaadittavat todistukset terveydentilastaan,​ kuitenkin viimeistään kuukauden kuluessa virkasuhteen alkamisesta. Lisäksi virkaan valitun on annettava suostumus, jolla työnantaja hankkii henkilöturvallisuusselvityksen.

Valintapäätös raukeaa,​ mikäli virkaan valittu ei täytä yllä esitettyjä ehtoja.

 

Allekirjoitus

Mika Kontio, pelastusjohtaja

Organisaatiotieto

Pirkanmaan hyvinvointialue