§ 4/2024 Päätös yhteistyösopimuksen hyväksymisestä 2025-2027, Nääsville ry

Lataa 

22546/2023

Päätöspäivämäärä

29.5.2024

Päätöksen tekijä

Toimialuejohtaja, ikäihmisten ja vammaisten yhteiset palvelut

Päätöksen perustelut

Sosiaali- ja terveyspalveluiden tehtäväalueen toimintasääntö (16.4.2024 § 45), luku 5.2

Esitys

Valmistelijan yhteystiedot

Palvelujohtaja Milja Koljonen, puh. 044 422 2252, etunimi.sukunimi@pirha.fi 

Nääsville ry  (Y-tunnus 1639121-0) toteuttaa yhteistyössä Pirkanmaan hyvinvointialueen lähitorien kanssa Finger (THL 2018) -teemaisia vapaaehtoisten ryhmänohjauskoulutuksia. Nääsville ry saa käyttää lähitorien tiloja maksutta koulutustilaisuuksiin. Koulutetut vapaaehtoiset ohjaavat Finger-teemojen mukaista ryhmätoimintaa lähitorien tiloissa. Tilojen käytöstä sovitaan tapauskohtaisesti lähitorien kanssa. Nääsville ry tukee ja koordinoi lähitoreilla toimivia ko. vapaaehtoisia.

Nääsville ry:n toiminta on ennaltaehkäisevää ikääntyvien laaja-alaista toimintakykyä edistävää ja ylläpitävää. Toiminta täydentää Pirkanmaan hyvinvointialueen lähitorien ennaltaehkäisevää toimintaa, ja se soveltuu järjestöjen kanssa yhdessä tehtävään ennaltaehkäisevään työhön. 

Pirkanmaan hyvinvointialueen ikäihmisten ja vammaisten yhteisten palveluiden toimialueen ennaltaehkäisevien palveluiden ja neuvonnan vastuualue tekee yhteistyösopimuksen Nääsville ry:n kanssa lähitorien tilojen käytöstä maksutta. Tilojen käyttöajoista ja tiloissa järjestettävistä toiminnoista sovitaan lähitorien kanssa tapauskohtaisesti.  Sopimusosapuolet  viestivät toistensa toiminnasta ja tekevät yhteistä viestintää vapaaehtoisten tavaoittamiseksi. Pirkanmaan hyvinvointialueen edustaja osallistuu hankkeen ohjausryhmään. 

Sopimuksen omistaja ja vastuuhenkilö 
Sopimuksen omistaa Pirkanmaan hyvinvointialueen ikäihmisten ja vammaisten palvelulinjan yhteisten palveluiden toimialue ja vastuuhenkilönä toimii toimialuejohtaja Tuula Jutila. Vakanssinhoitajan vaihtuessa vastuu sopimuksesta siirtyy kulloisellekin haltijalle. Sopimuksen yhteyshenkilönä toimii ennaltaehkäisevien palveluiden ja neuvonnan vastuualuejohtaja Milja Koljonen.

 

Päätös

Päätän, että Pirkanmaan hyvinvointialueen ikäihmisten ja vammaisten yhteisten palveluiden toimialueen ennaltaehkäisevien palveluiden vastuualue tekee yhteistyösopimuksen Nääsville ry:n (Y-tunnus 1639121-0) kanssa.

Sopimuksen vastuuhenkilöksi nimetään toimialuejohtaja Tuula Jutila.

Sopimus tulee voimaan ja sitoo hyvinvointialuetta, kun sitä koskeva päätös on saanut lainvoiman ja sopimus on allekirjoitettu sekä Nääsville ry:n myönteisen STEA-avustuspäätöksen varmistutta. Sopimus koskee vuosia 2025-2027 ja se on mahdollista irtisanoa ilman erityistä syytä 3 kuukauden irtisanomisajalla. Jos STEA-avustuspäätös on kielteinen, sopimus purkautuu ilman erillistä irtisanomista.

Allekirjoitus

Tuula Jutila, toimialuejohtaja

Organisaatiotieto

Pirkanmaan hyvinvointialue