§ 31/2024 Hankintasopimus Alustapalvelun hankinnasta (TRE:5114/2022), sopimuksen muuttaminen

Lataa 

13226/2024

Päätöspäivämäärä

23.5.2024

Päätöksen tekijä

Ikäihmisten ja vammaisten palvelujen palvelulinjajohtaja

Päätöksen perustelut

Sosiaali- ja terveyspalveluiden tehtäväalueen toimintasääntö (16.4.2024 § 45) luku 6.

Esitys

Valmistelijan yhteystiedot
Hankintapäällikkö Virva Palomäki, p. 044 472 9961, etunimi.sukunimi@pirha.fi
Suunnittelija Kristiina Lehtinen, p. 040 806 2372, etunimi.sukunimi@pirha.fi

Pirkanmaan hyvinvointialue on kilpailuttanut Henkilöstövuokrauksen hankinnan vuosille 2024-2026. Sopimuksen volyymit ovat suuret, minkä vuoksi järjestelmäratkaisu on välttämätön kotihoidon tilausten hallitsemiseksi sopimuksen ehtojen mukaisesti. Tilaustenhallintajärjestelmää on vuoden 2023 aikana kehitetty yhteistyössä Tempore Henkilöstöpalvelut Oy:n kanssa, mutta kehitystyö ei ole edennyt hyvinvointialueen tarpeiden mukaisesti. Hyvinvointialueella on parhaillaan meneillään työvoimahallintapalvelun ja järjestelmän hankinta Monetra Pirkanmaa Oy:ltä. Tämän vuoksi ei ole tarkoituksenmukaista tehdä uusia hankintoja eikä järjestelmää ole järkevää kilpailuttaa tässä vaiheessa, kun työvoimahallintajärjestelmän mahdollisuudet ja käytön rajoitukset eivät ole vielä täysin selvillä. Riski päällekkäisille kustannuksille olisi suuri.

Pirkanmaan hyvinvointialueella on ollut kotihoidon käytössä henkilöstövuokrauksen tilaustenhallintajärjestelmänä Alustapalvelu Sociala Oy:n tarjoama alustaratkaisu. Järjestelmä vaatii kehittämistyötä vastatakseen henkilöstövuokrauksen hankintasopimuksen tarpeisiin, mutta järjestelmä on mukautettavissa kohtuullisella lisätyöllä, eikä vaadi henkilöstön laaja-alaista kouluttamista, koska käyttöä ei laajenneta kotihoidon ulkopuolelle.

Pirkanmaan hyvinvointialueen strategisena tavoitteena on vähentää henkilöstövuokrauksen käyttöä ja hallinnoinnin järjestelmä on välttämätön edellytys henkilöstövuokrauksen käytön seuraamiseksi ja hallitsemiseksi. Alustaratkaisun kehittämistyön kustannukset katetaan strategian toimeenpano-ohjelman kärki 3.:n rauhoituksesta.

Tarvittavista sopimusmuutoksista on neuvoteltu Alustapalvelu Sociala Oy:n kanssa. Sopimusta muutetaan vastaamaan järjestelmän jatkokäytön edellytyksiä siihen saakka, kunnes Monetra Pirkanmaa Oy:n työvoimahallintapalvelun ja -järjestelmän soveltuvuus tähän käyttötarkoitukseen on selvitetty, ja mahdollinen uusi järjestelmäratkaisu on erikseen kilpailutettu.

Kehittämistyön kustannukset ovat enintään 27 000 euroa ja kuukausittaiset lisäkustannukset noin 10 000 euroa kuukaudessa. Sopimusmuutos on sallittu vähäarvoisena sopimusmuutoksena (Hankintalaki 136 § 2 mom 5) kohta).

Esitetään, että sopimusta Alustapalvelun hankinnasta (TRE:5114/2022) muutetaan edellä esitetyn mukaisesti.

Päätös

Päätän, että hankintasopimusta Alustapalvelun hankinnasta (TRE:5114/2022) muutetaan esityksen mukaisesti. Sopimusmuutoksesta laaditaan kirjallinen lisälehti sopimukselle. 

Allekirjoitus

Päivi Tryyki, palvelulinjajohtaja

Organisaatiotieto

Pirkanmaan hyvinvointialue