§ 8/2024 Yhteistyösopimuksen hyväksyminen Jalmari Jyllin Säätiö 2025-2027

Lataa 

22546/2023

Päätöspäivämäärä

3.6.2024

Päätöksen tekijä

Toimialuejohtaja, ikäihmisten ja vammaisten yhteiset palvelut

Päätöksen perustelut

Sosiaali- ja terveyspalveluiden tehtäväalueen toimintasääntö (16.4.2024 § 45), luku 5.2

Esitys

Valmistelijan yhteystiedot
Palvelujohtaja Milja Koljonen, puh. 044 422 2252, etunimi.sukunimi@pirha.fi 

Jalmari Jyllin Säätiön STEA avustuksella tehtävässä Toivon lähde -hankkeessa toteutetaan yli 75-vuotiaiden haavoittavas-sa asemassa olevien, kotona asuvien ikäihmisten ennaltaehkäisevää toimintaa ja neuvontaa elä-män muutostilanteisiin. Digisyrjäytymisen ehkäisemiseksi tarjotaan tukea ja opastusta oman digi-osaamisen lisäämiseksi. Kohderyhmän tavoittamisessa hyödynnetään alueellisia kumppanuuksia sekä etsivää ja löytävää vanhustyötä. Tukea annetaan suoraan ikäihmisille koteihin sekä säätiön että yhteistyökumppaneiden kohtaamispaikoissa ja haja-asutusalueen kyläseurojen tiloissa. Ikäih-miselle räätälöidään hänelle soveltuva yksilöllinen tai yhteisöllinen ratkaisu arjen tueksi vapaaeh-toistoimintaa hyödyntäen. Ratkaisu voi sisältää matalan kynnyksen tukea, kokemusasiantuntijuutta tai mahdollisuutta osallistavaan toimintaan mieluisassa harrasteryhmässä. Tavoitteena on elä-mänlaadun parantaminen ja yksinäisyyden vähentäminen tarjoamalla psykososiaalista tukea, min-kä vaikutuksena vahvistetaan mielekästä ja turvallista kotona asumista ja toimijuutta.

Sopimuksen omistaja ja vastuuhenkilö 
Sopimuksen omistaa Pirkanmaan hyvinvointialueen ikäihmisten ja vammaisten palvelulinjan yhteisten palveluiden toimialue ja vastuuhenkilönä toimii toimialuejohtaja Tuula Jutila. Vakanssinhoitajan vaihtuessa vastuu sopimuksesta siirtyy kulloisellekin haltijalle. Sopimuksen yhteyshenkilönä toimii ennaltaehkäisevien palveluiden ja neuvonnan vastuualuejohtaja Milja Koljonen.

Päätös

Päätän, että Pirkanmaan hyvinvointialueen ikäihmisten ja vammaisten yhteisten palveluiden toimialueen ennaltaehkäisevien palveluiden vastuualue tekee yhteistyösopimuksen Jalmari Jyllin Säätiön (Y-tunnus 0214164-0) kanssa.

Sopimuksen vastuuhenkilö on toimialuejohtaja Tuula Jutila.

Sopimus tulee voimaan ja sitoo hyvinvointialuetta, kun sitä koskeva päätös on saanut lainvoiman ja sopimus on allekirjoitettu sekä Jalmari Jyllin Säätiön myönteisen STEA-avustuspäätöksen varmistutta. Sopimus koskee vuosia 2025-2027. Jos STEA-avustuspäätös on kielteinen, sopimus purkautuu ilman erillistä irtisanomista.

Allekirjoitus

Tuula Jutila, toimialuejohtaja

Organisaatiotieto

Pirkanmaan hyvinvointialue