§ 17/2024 20 kV sähköjakeluverkon kunnossapito ja urakointi hankinta

Lataa 

15845/2024

Päätöspäivämäärä

26.6.2024

Päätöksen tekijä

Tukipalvelujohtaja

Päätöksen perustelut

Hyvinvointialueen hallintosäännön 62 §:n mukaan tukipalvelujohtaja päättää alaisensa palvelutuotannon ja tehtäväalueen osalta sopimusten hyväksymisestä.

Oikeus tilauksen tekemiseen palvelusopimuksen perusteella määräytyy hallinto- ja toimintasääntöjen sekä hankinta- ja sopimushallintaohjeiden mukaisesti.

Esitys

Valmistelijan yhteystiedot
Hankinta-asiantuntija Marjo Laine, 040 671 5743, marjo.laine@tuomi.fi

Hankinnan kuvaus

Tuomi Logistiikka Oy lähetti Pirkanmaan hyvinvointialueen toimeksiannosta HILMA-palveluun 23.5.2024 hankintailmoituksen 502386 20 kV sähköjakeluverkon kunnossapito ja urakointi Pirkanmaan hyvinvointialueelle. Hankinnan kohteena ovat 20 kV sähköjakeluverkon kunnossapito ja urakointi tarjouspyynnön ja palvelukuvauksen mukaisesti. Kyseessä on kahden palveluntuottajan puitejärjestely.

Sopimuskausi on 28.7.2024 - 27.7.2026. Sopimukseen sisältyy optio-oikeus, jonka mukaisesti tilaaja voi jatkaa sopimuskautta kahdella 1+1 vuoden optiokaudella. Optio-oikeuden käyttämisestä tilaaja ilmoittaa viimeistään kolme (3) kuukautta ennen optio-kauden käyttöönottoa.

Kyseessä on hankintalain (1397/2016) mukainen kansallisen kynnysarvon ylittävä urakkahankinta. Hankintamenettelynä on hankintalain 32 §:n mukainen avoin menettely. Tarjouspyyntö liitteineen oli saatavilla Tarjouspalvelu.fi-toimittajaportaalissa osoitteessa https://tarjouspalvelu.fi/tuomilogistiikka.

Hankintasopimus ei sisällä määrä- tai vähimmäisostovelvoitetta. Hankintasopimuksen ehtojen perusteella tehdään myöhemmin tilauksia 20 kV sähköjakeluverkon kunnossapidosta ja urakoinnista puitesopimuksen mukaisesti.

Hankintaa ei ollut jaettu osiin, koska se ei kokonaisuuden kannalta ollut tarkoituksenmukaista.

Hankinnan arvonlisäveroton arvo on sitoumuksetta noin 800 000 euroa sisältäen mahdolliset optiokaudet.

Saadut tarjoukset

Tarjouksen jättivät määräaikaan 14.6.2024 klo 12.00 mennessä seuraavat kaksi (2) tarjoajaa:

  • Avitor Sähkö Oy (2677833-9)
  • Tampereen Vera Oy (1950694-1)

 

Tarjoajien soveltuvuuden tarkastaminen

Hankintalain 105 §:n mukaan hankintayksikön on suljettava tarjoaja tarjouskilpailun ulkopuolelle, jos hankintayksikön tiedossa on, että tarjoajaa rasittaa jokin hankintalain 80 §:ssä luetelluista pakollisista poissulkemisperusteista. Hankintalain 81 §:n mukaan hankintayksikkö voi sulkea tarjouskilpailun ulkopuolelle tarjoajan, jota rasittaa jokin hankintalain 81 §:ssä luetelluista harkinnanvaraisista poissulkuperusteista.

Molemmat tarjoajat ovat tarjouksissaan vakuuttaneet täyttävänsä tarjouspyynnössä asetetut soveltuvuusvaatimukset kokonaisuudessaan. Hankintayksikkö on tarkastanut valittavaksi esitettyjen yritysten soveltuvuuden ennen hankintapäätöstä. Avitor Sähkö Oy:n (2677833-9) sekä Tampereen Vera Oy:n (1950694-1) tarjoukset täyttivät tarjouspyynnössä tarjoajien soveltuvuudelle asetetut vaatimukset ja molempien yritysten tilaajavastuulain (1233/2006) 5 §: ssä mainitut selvitykset ja todistukset on tarkastettu ennen hankintapäätöksen tekemistä.

Tarjousten tarjouspyynnönmukaisuuden tarkastaminen

Hankintalain 104 §:n mukaisesti tarjouspyyntöä tai tarjousmenettelyn ehtoja vastaamattomat tarjoukset on suljettava pois tarjouskilpailusta. Hankintayksikkö voi pyytää tarjoajaa tai ehdokasta määräajassa toimittamaan, lisäämään, selventämään tai täydentämään puutteellisia tai virheellisiä tietoja ja asiakirjoja.

Molemmat tarjoukset täyttivät tarjouspyynnön ehdot.

Tarjousten vertailu ja sopimuskumppanin valinta

Päätöksenteon perusteena on kokonaistaloudellisesti edullisin hinnaltaan halvin tarjous. Kokonaistaloudellisen edullisuuden perusteena käytetään ainoastaan halvinta hintaa, koska laatu on otettu huomioon vähimmäisvaatimuksissa.

Sopimuskumppaniksi valitaan kaksi kokonaistaloudellisesti edullisimman tarjouksen tehnyttä palveluntuottajaa.
Tarjousvertailun perusteella sopimuskumppaneiksi esitetään valittavaksi Tampereen Vera Oy (1950694-1) ja Avitor Sähkö Oy (2677833-9).
Tampereen Vera Oy:n kokonaisvertailuhinta oli 199 964,00 euroa ja Avitor Sähkö Oy:n kokonaisvertailuhinta oli 208 000,00 euroa.

Sopimus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua hankintapäätöksen tiedoksisaannista, sillä edellytyksellä, että hankintapäätös on saanut lainvoiman.

Asiakirjojen julkisuus

Hankinta-asiakirjojen julkisuutta säätelee laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta (621/1999). Päätösesitys perusteluineen tulee julkiseksi päätöksenteon jälkeen. Tarjoukset ja muut hankintaa koskevat asiakirjat tulevat julkisiksi asianosaisille hankintapäätöksen tekemisen jälkeen. Yleisesti julkisiksi tarjousasiakirjat tulevat, kun hankintaa koskeva sopimus on tehty. Asiakirjoja säilytetään Tuomi Logistiikka Oy:n sähköisessä arkistossa. Asiakirjapyynnöt tulee osoittaa osoitteeseen hankintapalvelut@tuomi.fi.

Sopimuksen omistaja ja vastuuhenkilö

Sopimuksen omistaa Pirkanmaan hyvinvointialueen Kiinteistöhallinta ja toimitilapalvelut ja vastuuhenkilönä toimii ylläpitopäällikkö Jarno Virolainen. Tehtävää hoitavan henkilön vaihtuessa vastuu sopimuksesta siirtyy kulloisellekin tehtävänhoitajalle. Vastuuhenkilö huolehtii yhteyshenkilön nimeämisestä sopimukselle.

Hankintaa valmistellut työryhmä

Hankinnan valmistelussa toimi nimetty työryhmä, johon kuuluivat ylläpitopäällikkö ja hankinta-asiantuntija.

Päätös

Päätän, että sopimus Pirkanmaan hyvinvointialueen 20 kV sähköjakeluverkon kunnossapito ja urakointi -hankinnasta tehdään Tampereen Vera Oy:n (1950694-1) ja Avitor Sähkö Oy (2677833-9) kanssa.

Kyseessä on puitejärjestely.

Hankinnan arvonlisäveroton arvo on sitoumuksetta noin 800 000 euroa sisältäen mahdolliset optiokaudet.

Sopimuksen vastuuhenkilöksi nimetään ylläpitopäällikkö Jarno Virolainen.

Sopimus hankinnasta syntyy vasta kirjallisen sopimuksen allekirjoittamisella.

Allekirjoitus

Petteri Paavola, tukipalvelujohtajan varahenkilö

Organisaatiotieto

Pirkanmaan hyvinvointialue