§ 7/2024 Huoltoauton hankinta

Lataa 

10576/2024

Päätöspäivämäärä

25.6.2024

Päätöksen tekijä

Hallintopäällikkö, pelastuspalvelut

Päätöksen perustelut

Hyvinvointialueen hallintosääntö 62 §. Pelastuspalveluiden toimintasääntö osa II, Päätöksenteko hankintoja koskevissa asioissa.

Oikeus tilauksen tekemiseen sopimuksen perusteella määräytyy hallinto- ja toimintasääntöjen sekä hankinta- ja sopimushallintaohjeiden mukaisesti.

Esitys

Valmistelijan yhteystiedot

Hankinta-asiantuntija Eetu Uusinoka, 041 730 8405, eetu.uusinoka@tuomi.fi
 

Hankinnan kuvaus

Tuomi Logistiikka Oy lähetti Pirkanmaan hyvinvointialueen toimeksiannosta 5.6.2024 julkaistavaksi HILMA-palveluun hankintailmoituksen huoltoauton hankinnasta.

Kyseessä on kertahankinta. Kyseessä on hankintalain (1397/2016) mukainen kansallisen kynnysarvon ylittävä tavarahankinta. Hankintamenettelynä on hankintalain 32 §:n mukainen avoin menettely. Tarjouspyyntö liitteineen oli saatavilla Tarjouspalvelu.fi-toimittajaportaalissa.

Hankintaa ei ollut jaettu osiin, koska se ei kokonaisuuden kannalta ollut tarkoituksenmukaista.
 

Saadut tarjoukset

Tarjouksen jätti määräaikaan 19.6.2024 klo 12.00 mennessä Veho Oy Ab (0115761-6).
 

Tarjousten tarjouspyynnönmukaisuuden tarkastaminen

Hankintalain 104 §:n mukaisesti hankintailmoitusta, tarjouspyyntöä tai tarjousmenettelyn ehtoja vastaamattomat tarjoukset on suljettava tarjouskilpailusta.

Tarjouskilpailuun osallistunut tarjous täytti tarjouspyynnön vaatimukset.
 

Tarjousten vertailu ja sopimuskumppanin valinta

Tarjouspyynnössä ilmoitettuna valintaperusteena oli kokonaistaloudellisesti edullisin hinnaltaan halvin tarjous.

Tarjoajat syöttivät tarjoukselle huoltoauton kokonaishinnan. Halvimman kokonaishinnan antanut tarjoaja valitaan sopimuskumppaniksi.

Tarjousten vertailua ei ole tarpeen suorittaa, koska tarjouskilpailuun saatiin vain yksi (1) hyväksytty tarjous. Saapuneen tarjouksen hinta tarkastettiin ja sen todettiin olevan hyväksyttävissä.

Hankinnan arvonlisäveroton arvo on 77 400 euroa.

Sopimus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua hankintapäätöksen tiedoksisaannista, sillä edellytyksellä, että hankintapäätös on saanut lainvoiman.


Tarjoajien soveltuvuuden tarkastaminen

Hankintalain 105 §:n mukaan hankintayksikön on suljettava tarjouskilpailusta ehdokas tai tarjoaja, joka ei vastaa asetettuja soveltuvuusvaatimuksia. Soveltuvuusvaatimusten täyttyminen tulee tarkastaa tarjouskilpailun voittajan osalta ennen hankintasopimuksen allekirjoittamista.

Valittavaksi esitetty tarjoaja täyttää tarjouspyynnössä tarjoajien soveltuvuudelle asetetut vaatimukset. Valittavaksi esitettävältä tarjoajalta on tarkistettu tilaajavastuulain (1233/2006) 5 §:ssä mainitut selvitykset ja todistukset ennen hankintapäätöstä.
 

Asiakirjojen julkisuus

Hankinta-asiakirjojen julkisuutta säätelee laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta (621/1999). Päätösesitys perusteluineen tulee julkiseksi päätöksenteon jälkeen. Tarjoukset ja muut hankintaa koskevat asiakirjat tulevat julkisiksi asianosaisille hankintapäätöksen tekemisen jälkeen. Yleisesti julkisiksi tarjousasiakirjat tulevat, kun hankintaa koskeva sopimus on tehty. Asiakirjoja säilytetään Tuomi Logistiikka Oy:n sähköisessä arkistossa. Asiakirjapyynnöt tulee osoittaa osoitteeseen hankintapalvelut@tuomi.fi.
 

Sopimuksen omistaja ja vastuuhenkilö

Sopimuksen omistaa Pirkanmaan hyvinvointialueen pelastuspalvelut ja vastuuhenkilönä toimii tekninen päällikkö Pekka Mutikainen. Tehtävää hoitavan henkilön vaihtuessa vastuu sopimuksesta siirtyy kulloisellekin tehtävänhoitajalle. Vastuuhenkilö huolehtii yhteyshenkilön nimeämisestä sopimukselle.

 

Hankintaa valmistellut työryhmä

Hankinnan valmistelussa toimi nimetty työryhmä, johon kuuluivat kalustoinsinööri Samuli Ketola Pirkanmaan hyvinvointialueelta ja hankinta-asiantuntija Eetu Uusinoka Tuomi Logistiikka Oy:stä.
 

Päätös

Päätän, että sopimus huoltoauton hankinnasta tehdään Veho Oy Ab:n (0115761-6) kanssa. Hankinnan arvonlisäveroton arvo on 77 400 euroa. Kyseessä on kertahankinta.

Sopimuksen vastuuhenkilöksi nimetään tekninen päällikkö Pekka Mutikainen.

Sopimus hankinnasta syntyy vasta kirjallisen sopimuksen allekirjoittamisella.

 

Allekirjoitus

Pekka Mutikainen, hallintopäällikön varahenkilö

Organisaatiotieto

Pirkanmaan hyvinvointialue