§ 7/2024 Johtavan sosiaalityöntekijän virkaan valinta, perheoikeudelliset palvelut

Lataa 

862/2024

Päätöspäivämäärä

14.6.2024

Päätöksen tekijä

Palvelupäällikkö, perheoikeudelliset palvelut

Päätöksen perustelut

Hallintosääntö 45 § 
Laki kunnan ja hyvinvointialueen viranhaltijasta 7 § ja 8 §
Laki lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä 3 §
Ohjekirjeet ja toimintaohjeet 

Esitys

Johtava sosiaalityöntekijä toimii lähiesihenkilönä selvityksiä tekevälle tiimille sekä tapaamispaikan henkilöstölle ja tukee henkilöstöä vaativissa asiakastilanteissa sekä tarvittaessa osallistuu asiakastyöhön. Hän vastaa omalta osaltaan em. palveluiden talouden seurannasta, palveluiden sisällöllisestä ja rakenteellisesta kehittämisestä, laillisuudesta sekä palveluista saatavan tiedon keräämisestä, analysoinnista, seurannasta ja raportoinnista. Johtava sosiaalityöntekijä toimii  perheoikeudellisten palveluiden asiantuntijana moniammatillisissa tiimeissä ja verkostoissa.

Johtavan sosiaalityöntekijän viran kelpoisuusvaatimuksena on 817/2015 7§ mukainen laillistus (sosiaalityöntekijä).

Eduksi katsotaan työkokemus sosiaalityö - ja esihenkilötehtävistä, kehittämismyönteinen työote sekä hyvät vuorovaikutus- ja yhteistyötaidot.

Johtavan sosiaalityöntekijän virka on julistettu haettavaksi Pirkanmaan hyvinvointialueen internet-sivuilla osoitteessa www.pirha.fi ja Kuntarekryssä (Pirha-01-1435-24). Hakuaika oli 24.4. - 8.5.2024.

 

Virkaa haki määräajassa kuusi henkilöä. Kaikki hakijat täyttivät kelpoisuusvaatimukset. Palvelupäällikkö Teija Virtanen ja johtava sosiaalityöntekijä Birgitta Jyrkkä haastattelivat kuusi hakijaa.

Johtavan sosiaalityöntekijän virkaan valitaan sosiaalityön maisteri Sari Aarnio. Valintapäätös perustuu kokonaisarviointiin,​ jossa on huomioitu henkilöhaastattelu,​​ työkokemus sekä henkilön suorittamat koulutukset ja tutkinnot. Yllä mainittu henkilö on taidoiltaan ja kyvyiltään ansioitunein ja soveltuvin hakija täytettävään virkaan.

Päätös

Perheoikeudellisten palveluiden vastuualueen johtavan sosiaalityöntekijän virkaan valitaan 5.8.2024 alkaen sosiaalityön maisteri Sari Aarnio. Koska valittu henkilö on jo toiminut virassa, ei häneen sovelleta koeaikaa.

Valinta on ehdollinen. Virkaan valitun tulee kohtuullisessa ajassa valintapäätöksen saatuaan esittää vaadittavat todistukset terveydentilastaan,​ kuitenkin viimeistään kuukauden kuluessa virkasuhteen alkamisesta sekä rikosrekisterilain 6 §:n 2 momentin mukaisen rikosrekisteriotteen.

Valintapäätös raukeaa,​ mikäli virkaan valittu ei täytä yllä esitettyjä ehtoja.

Allekirjoitus

Teija Virtanen, palvelupäällikkö

Organisaatiotieto

Pirkanmaan hyvinvointialue