§ 101/2024 Urjala, Aseman koulun rivitalohuoneisto oppilashuollolle, Urjalan kunta, vuokrasopimus

Lataa 

14268/2024

Päätöspäivämäärä

27.6.2024

Päätöksen tekijä

Kiinteistöjohtaja

Päätöksen perustelut

Hyvinvointialueen hallintosääntö 61 § 2 mom. 1. kohta

Hyvinvointialueen hallinnon toimintasääntö osa II Hallintosäännön 61 §:n mukaisen toimivallan delegointi / Vuokrasopimuksista päättää kiinteistöjohtaja konserni- ja toimitilajaoston tarvittaessa hyväksymien linjausten mukaisesti.

Hallintolain 50 § (asiavirheen korjaus)

Esitys

Tällä päätöksellä poistetaan ja korvataan päätös § 84/2024

Valmistelijan yhteystiedot
Toimitilainsinööri Timo Laine, puh. 044 4739946, timo.t.laine@pirha.fi

Tällä sopimuspäivityksella korjataan edelliseen päätökseen epähuomiossa tullut arvonlisäverottomuus. Vuokrattava kohde on verollinen, joten muutos on vuokranantajalle tärkeä heidän toteuttamiinsa muutostöihin sisältyvän arvonlisäveron vähentämisen mahdollistamiseksi. Sopimuksen vuokraan on lisätty arvonlisävero, muita muutoksia sopimukseen ei ole tehty.

Pirkanmaan hyvinvointialue ja Urjalan kunta ovat neuvotelleet oppilashuollon tiloista. Urjalan kunta tekee kustannuksellaan remontin Aseman koulun pihapiirissä vapautuneeseen 3 h + k rivitalohuoneistoon ja Pirkanmaan hyvinvointialue vuokraa tilat oppilashuollon käyttöön.

Vuokrattavan huoneiston pinta-ala on n. 60 m2, pinta-alaa ei ole tarkistusmitattu.

Tilat tulevat oppilashuollon käyttöön Pirkanmaan hyvinvointialueelle.

Sopimus on voimassa 1.8.2024 alkaen ja jatkuu toistaiseksi koulun lukuvuoden kerrallaan, mikäli sitä ei ole irtisanottu lukuvuoden aikana toukokuun loppuun mennessä. Mikäli koulutoiminta lakkautetaan tai siirretään kesken lukuvuoden, on vuokralaisella oikeus irtisanoa sopimus päättymään kesken lukuvuoden 1 kk irtisanomisajalla.

Kokonaisvuokra sisältää pääoma- ja ylläpitovuokran. Ylläpitovuokralla katetaan kiinteistön ylläpidosta johtuvat kulut. Ylläpitovuokrassa velotettavia ylläpitokuluja ovat: henkilöstö-, hallinto-, käyttö- ja huolto-, ulkoalueiden hoito-, lämmitys-, vesi ja jätevesi-, jätehuolto-, kiinteistön vakuutus-, kiinteistön korjaus- ja muut hoitokulut. Sähkön hankinta kuuluu vuokralaiselle.
Kokonaisvuokraa peritään 850 e/kk, vuokraan lisätään kulloinkin voimassa oleva arvonlisävero.

Vuokraa tarkistetaan ennen uuden sopimuskauden alkua, mikäli ylläpidon kustannukset oleellisesti muuttuvat. Vuokrasuhteeseen liittyvien velvoitteiden täyttämisen vakuudeksi ei aseteta vakuutta.

Muutoin vuokrasuhteessa noudatetaan liitteenä olevan vuokrasopimuksen ehtoja.

Vuokrasopimus sitoo vuokranantajaa heti, kun vuokrasopimus on allekirjoitettu ja vuokralaista vasta sitten, kun vuokrasopimus on allekirjoitettu ja vuokrausta koskeva viranhaltijapäätös on saanut lainvoiman.

Päätös

Päätän hyväksyä liitteenä olevan sopimuksen.

Allekirjoitus

Petri Laurikka, kiinteistöjohtaja

Organisaatiotieto

Pirkanmaan hyvinvointialue