§ 85/2024 Valkeakoski, Terveyskeskuksen vanhan vuodeosaston pukutilat ja käytävä, Särpimäenkatu 27, Valkeakosken kaupunki, vuokrasopimus

Lataa 

14262/2024

Päätöspäivämäärä

7.6.2024

Päätöksen tekijä

Kiinteistöjohtaja

Päätöksen perustelut

Hyvinvointialueen hallintosääntö 61 § 2 mom. 1. kohta

Hyvinvointialueen hallinnon toimintasääntö osa II Hallintosäännön 61 §:n mukaisen toimivallan delegointi / Vuokrasopimuksista päättää kiinteistöjohtaja konserni- ja toimitilajaoston tarvittaessa hyväksymien linjausten mukaisesti.

Esitys

Valmistelijan yhteystiedot
Toimitilainsinööri Timo Laine, puh. 044 4739946, timo.t.laine@pirha.fi

Pirkanmaan hyvinvointialue ja Valkeakosken kaupunki purkivat yhteisellä sopimuksella aikaisemman sopimuksen, koska tiloja ei pystytty sisäilmaongelmien vuoksi käyttämään jatkuvaan työskentelyyn soveltumattomina. Vanhan vuodeosaston tiloista osaa on kuitenkin käytetty niiltä osin, missä käyttö vaatii vain hetkellistä oleskelua tiloissa. Tällaisia tiloja ovat pukuhuonetilat, sekä Hoiva- ja kuntoutuskeskuksen tilat niin terveyskeskukseen kuin sairaalarakennuksenkin yhdistävä käytävä. Osapuolet ovat neuvotelleet rajatummasta sopimuksesta ko. tiloja koskien ja päätyneet ko. tilojen vuokrasopimukseen.

Vuokrasopimus korvaa edellisen irtisanotun vuokrasopimuksen ja kattaa vain pukutilojen lisäksi rakennuksen yleisen käytön kaikkien käytävien sekä hissin osalta. Vuokra ei ole suoraan neliöperusteinen, vaan siinä on otettu huomioon yleisten ylläpitokulujen kattaminen, jotta rakennus voidaan pitää toimintakuntoisena. Pukuhuonetilat ovat 43,5m2 ja yleiset käytävätilat ovat 390m2.

Vuokrattavan huoneiston pinta-ala on n. 433,5 m2, pinta-alaa ei ole tarkistusmitattu.

Tilat tulevat henkilöstön pukutiloiksi, sekä logistiseen käyttöön Pirkanmaan hyvinvointialueelle.

Vuokra-aika alkaa aikaisemman sopimuksen päättymisestä, koska vuokrattavien tilojen käyttömahdollisuus on ollut keskeytyksetöntä. Vuokra-aika alkaa 1.3.2024 ja päättyy 31.12.2025, ellei vuokralainen ole sosiaali- ja terveydenhuoltoa ja pelastustoimea koskevan uudistuksen toimeenpanosta ja sitä koskevasta lainsäädännöstä annetun lain (616/2021) 22 §:n 2 momentin mukaisesti ilmoittanut vuokranantajalle pidentävänsä vuokra-aikaa vuodella, jolloin vuokrasopimus päättyy 31.12.2026

Huoneiston vuokra sopimushetkellä on yhteensä 8.453,25 euroa/kk + kulloinkin voimassa oleva arvonlisävero.

Vuokravakuutta ei peritä.

Muutoin vuokrasuhteessa noudatetaan liitteenä olevan vuokrasopimuksen ehtoja.

Vuokrasopimus sitoo vuokranantajaa heti, kun vuokrasopimus on allekirjoitettu ja vuokralaista vasta sitten, kun vuokrasopimus on allekirjoitettu ja vuokrausta koskeva viranhaltijapäätös on saanut lainvoiman.

Päätös

Päätän hyväksyä liitteenä olevan sopimuksen.

Allekirjoitus

Ari Kulmala, kiinteistöjohtajan varahenkilö

Organisaatiotieto

Pirkanmaan hyvinvointialue