§ 10/2024 Terveyskeskuslääkärin viran täyttäminen

Lataa 

15603/2024

Päätöspäivämäärä

20.6.2024

Päätöksen tekijä

Ylilääkäri, läntinen lähijohtamisalue

Päätöksen perustelut

Hallintosääntö 45 § 
Laki kunnan ja hyvinvointialueen viranhaltijasta 7 § ja 8 §

Esitys

Terveyskeskuslääkärin tehtävänä on toimia lääkärinä soteasemalla. Työtä tehdään moniammatillisen tiimin kanssa. Tehtävään kuuluu kiireetöntä vastaanottotyötä, päivystysvastaanottoa, konsulttityöskentelyä, tehostetun palveluasumisen yksiköiden kiertoa ja lisäksi on mahdollista työskennellä neuvolassa tai kouluterveydenhuollossa.

Henkilö on velvollinen suorittamaan virkaehtosopimuksen mukaista varallaoloa ja päivystystä tarpeen niin vaatiessa. Ensisijaisesti päivystykset pyritään kuitenkin täyttämään vapaaehtoismenettelyllä.

Terveyskeskuslääkärin viran kelpoisuusvaatimuksena on Suomessa laillistettu lääkäri. Eduksi katsotaan tehtävään soveltuva erikoislääkärin tutkinto.

Terveyskeskuslääkärin virka on julistettu haettavaksi Pirkanmaan hyvinvointialueen internet-sivuilla osoitteessa www.pirha.fi ja Kuntarekryssä (hakuavain Pirha-01-1748-24). Hakuaika oli 14.-26.5.2024. Virka sijoittuu Hämeenkyrön ja Ikaalisten sote-asemille.

Virkaa haki määräajassa kolme (3) henkilöä. Hakijat täyttävät kelpoisuusvaatimukset. Toimipisteiden ylilääkäri haastatteli hakijat alueen ylilääkärin sekä lasten, nuorten ja perheiden palvelujen apulaisylilääkärin kanssa.

Valintapäätös perustuu kokonaisarviointiin,​ jossa on huomioitu henkilöhaastattelu,​ työkokemus sekä henkilön suorittamat koulutukset ja tutkinnot. Hakija, laillistettu lääkäri Tuuli Tiinanen, on tehtävään soveltuva. Esitetään häntä terveyskeskuslääkärin virkaan.

Päätös

Vastaanottopalvelujen läntisen lähijohtamisalueen terveyskeskuslääkärin virkaan valitaan 1.7.2024 alkaen lääketieteen lisensiaatti Tuuli Tiinanen 6 kk:n koeajalla. Koska valittu on toiminut lääkärinä Hämeenkyrön terveyskeskuksessa jo kahden vuoden ajan, todetaan, että koeaikaa ei tarvita. 

Valinta on ehdollinen. Virkaan valitun tulee kohtuullisessa ajassa valintapäätöksen saatuaan esittää vaadittavat todistukset terveydentilastaan,​ kuitenkin viimeistään kuukauden kuluessa virkasuhteen alkamisesta. Lisäksi valitulla tulee olla voimassa tartuntatautilain (1227/2016) 48 §:n mukainen rokotesuoja.

Valintapäätös raukeaa,​ mikäli virkaan valittu ei täytä yllä esitettyjä ehtoja.

Allekirjoitus

Tuomas Jukkola, ylilääkäri

Organisaatiotieto

Pirkanmaan hyvinvointialue