§ 5/2024 Terveyskeskuslääkärin viran täyttäminen

Lataa 

14803/2024

Päätöspäivämäärä

19.6.2024

Päätöksen tekijä

Apulaisylilääkäri, asiantuntija- ja konsultaatiopalvelut

Päätöksen perustelut

Hallintosääntö § 45

Laki kunnan ja hyvinvointialueen viranhaltijasta 7 § ja 8 §

Sosiaali- ja terveyspalveluiden tehtäväalueen toimintasääntö, Sosiaali- ja terveysjohtajan päätös 16.4.2024 § 45

Esitys

Tartuntatautien valvonnassa toimii seksitautien poliklinikka ja lähtevien matkailijoiden vastaanotto.

Terveyskeskuslääkärin tehtävänä on vastata seksitautien poliklinikalla tapahtuvasta hoidon toteutuksesta ja ohjauksesta sekä kehittämisestä. Vastaanottotoiminnan kehittäminen tapahtuu yhteistyössä Taysin ihotautien poliklinikan kanssa. Seksitautien poliklinikka osallistuu lääketieteen perusopetukseen ja lääkärin tehtävänä on vastata laadukkaan opetusvastaanoton järjestämisestä.

Tartuntatautien valvonnalle kuuluu Pirkanmaan hyvinvointialueen matkailijoiden neuvonnan ja rokotusten kehittämis- ja konsultaatiovastuu. Lääkärin toimenkuvaan kuuluu matkalääketieteen kehittäminen, lähtevien matkailijoiden neuvonta ja rokotukset.

Viran kelpoisuusvaatimuksena on Suomessa laillistetun lääkärin pätevyys ja riittävä suomen kielen taito, kokemus seksitautien hoidosta sekä matkailijoiden terveysneuvonnasta. Eduksi luetaan erikoislääkärin oikeudet soveltuvalla erikoisalalla, esimerkiksi yleislääketiede sekä mahdollinen erityispätevyys, esimerkiksi matkalääketiede. Tehtävässä edellytetään hyviä yhteistyö- ja vuorovaikutustaitoja, kykyä toimia joustavasti työryhmän jäsenenä, kehittämismyönteisyyttä sekä kykyä toimia monikulttuurisessa ympäristössä, jota asiakaskunta edustaa. Työssä tarvitaan valtakunnallista verkostoitumista ja oma-aloitteista matkalääketieteen osaamisen ylläpitämistä.

Terveyskeskuslääkärin virka on julistettu haettavaksi Pirkanmaan hyvinvointialueen internet-sivuilla osoitteessa www.pirha.fi ja Eval-sovelluksessa sekä Kuntarekry.fi ja Mol.fi -sivuilla, hakuavain Pirha 01-1519-24. Hakuaika oli 26.4.2024 - 17.5.2024.

Virkaa haki määräajassa viisi henkilöä, joista neljä täytti kelpoisuusvaatimukset. Yksi hakija perui hakemuksensa. Apulaisylilääkäri ja vastaava lääkäri haastattelivat kolme hakijaa.

Valintapäätös perustuu kokonaisarviointiin, jossa on huomioitu henkilöhaastattelu, työkokemus sekä henkilön suorittamat koulutukset ja tutkinnot. Valittu henkilö on taidoiltaan ja kyvyiltään ansioitunein ja soveltuvin hakija täytettävään virkaan.

Päätös

Vastaanottopalvelujen vastuualueen Tartuntatautien valvonnan terveyskeskuslääkärin virkaan 53041-0225 valitaan 26.6.2024 alkaen kliinisen mikrobiologian erikoislääkäri Suvi-Maaria Timonen kuuden (6) kuukauden koeajalla.

Valinta on ehdollinen. Virkaan valitun tulee kohtuullisessa ajassa valintapäätöksen saatuaan esittää vaadittavat todistukset terveydentilastaan,​ kuitenkin viimeistään kuukauden kuluessa virkasuhteen alkamisesta sekä rikosrekisterilain 6 §:n 2 momentin mukaisen rikosrekisteriotteen. Lisäksi valitulla tulee olla voimassa tartuntatautilain (1227/2016) 48 §:n mukainen rokotesuoja.

Valintapäätös raukeaa,​ mikäli virkaan valittu ei täytä yllä esitettyjä ehtoja.

Allekirjoitus

Tero Harjuntausta, apulaisylilääkäri

Organisaatiotieto

Pirkanmaan hyvinvointialue