§ 28/2024 Lääkäripalvelun hankinta Lähisairaalat toimialueelle Hatanpään kampussairaalaan

Lataa 

16432/2024

Päätöspäivämäärä

1.7.2024

Päätöksen tekijä

Vastuualuejohtaja, kampussairaalat

Päätöksen perustelut

Pirkanmaan hyvinvointialueen hallintosääntö 62 §
Pirkanmaan hyvinvointialueen Sosiaali-ja terveyspalvelujen tehtäväalueen toimintasääntö, osa II luku 6 (päätösvallan siirtäminen)

Esitys

Valmistelijan yhteystiedot

Johdon assistentti Nina Pirilä, 044 485 8940, etunimi.sukunimi@pirha.fi

Päätöksen perustelu

Pirkanmaan hyvinvointialueen Sairaalapalvelulinjan Lähisairaalat -toimialueen Kampussairaalat -vastuualue pyysi tarjouksia lääkäristä aikavälille 1.8.–30.9.2024 Hatanpään kampussairaalan osastolle.  Tarjous pyydettiin Coronaria Terveys Oy:ltä, Med Group Oy:ltä, Medistaff Oy:ltä, Mehiläinen Terveyspalvelut Oy:ltä, Solo Health Oy:ltä sekä Terveystalo Julkiset palvelut Oy:ltä. Tarjous saatiin Mehiläinen Terveyspalvelut Oy:ltä.

Sopimuskausi on määräaikainen ajalla 1.8. - 30.9.2024. Työaika on 100 % sopimuskauden aikana ja työaika on arkisin maanantaista perjantaihin virka-aikaan.

Palvelun hinta on 134,56 €/ tunti. Hankinnan arvonlisäveroton arvo on noin 44 300 euroa / sopimuskausi.

Tarjoajan tarjous vastasi tarjotulle palvelulle ja tarjoajan soveltuvuudelle asetettuihin vaatimuksiin. Soveltuvuusvaatimuksissa on huomioitu Laki sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisestä (612/2021) 14 § edellyttämät yksityistä palveluntuottajaa koskevat vaatimukset. Valittu tarjous täyttää tilaajan vaatimukset ja on hinnaltaan ja muilta ehdoiltaan hyväksyttävissä.

Kyseessä on kansallisen kynnysarvon alittava hankinta. Hankinnan arvo alittaa hankintalain 25 § 1 mom. 3.​ kohdassa säädetyn kansallisen kynnysarvon. Hankintaan sovelletaan Pirkanmaan hyvinvointialueen hankintaohjetta.

Edellä mainitun perusteella esitetään, että lääkäripalvelut hankitaan Mehiläinen Terveyspalvelut Oy:ltä (y-tunnus 1723156-9).

Sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisestä annetun lain 16 §:n mukainen perustelu

Pirkanmaan hyvinvointialueen strategiassa ja siihen sisältyvässä palvelustrategiassa asetetaan muun ohella palvelujen järjestämistä linjaavat tavoitteet ja palveluiden verkoston periaatteet. Hankinnan kohteena olevien palveluiden hankkiminen yksityiseltä palveluntuottajalta on tarpeen palveluiden tarkoituksenmukaiseksi järjestämiseksi ja asiakkaiden palvelutarpeisiin vastaavien palveluiden riittävän saatavuuden takaamiseksi hyvinvointialueella. Tilaaja on huomioinut hankintaa määritellessään järjestämislain (612/2021) vaatimukset palveluiden järjestämisvastuusta ja asiakkaiden palveluiden yhdenvertaisesta toteutumisesta. Hankinta täyttää järjestämislain 12 §:ssä asetetut edellytykset palvelujen hankkimiseksi yksityisiltä palveluntuottajilta.

Tilaaja varmistaa palveluntuottajan kanssa tehtävällä sopimuksella järjestämislain 15 §:ssä asetetut vaatimukset. Sopimuskaudella tilaaja seuraa palvelun tuottamista ja sopimusvelvoitteiden täyttämistä. Tilaaja on varautunut palveluiden jatkuvuuden hallintaan sekä potentiaalisimpiin häiriötilanteisiin ja poikkeusoloihin.

Asiakirjojen julkisuus

Hankinta-asiakirjojen julkisuutta säätelee laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta (621/1999). Päätösesitys perusteluineen tulee julkiseksi päätöksenteon jälkeen ja asiakirjat ovat liikesalaisuuksia ja asiakaskertomukseen kirjattuja yksilökohtaisia perusteluja lukuun ottamatta julkisia sopimuksen tekemisen jälkeen sekä asianosaisjulkisia hankintapäätöksen jälkeen. Asiakirjoja säilytetään Pirkanmaan hyvinvointialueen sähköisessä arkistossa.

Sopimuksen omistaja ja vastuuhenkilö

Sopimuksen omistaa Pirkanmaan hyvinvointialueen Sairaalapalvelulinjan Lähisairaalat -toimialueen Kampussairaalat -vastuualue ja vastuuhenkilönä toimii vastuualuejohtaja Jaana Heinäkallio. Henkilön vaihtuessa vastuu sopimuksesta siirtyy kulloisellekin viran tai toimen haltijalle. Vastuuhenkilö huolehtii yhteyshenkilön nimeämisestä sopimukselle.

Päätös

Sopimus lääkäripalveluiden hankinnasta tehdään Mehiläinen terveyspalvelut Oy:n (y-tunnus 1723156-9) kanssa.

Sopimuskausi on määräaikainen ajalla 1.8.2024 - 30.9.2024.

Palvelun hinta on 134,56 €/ tunti. Hankinnan arvonlisäveroton arvo sopimuskauden aikana on noin 44 300 euroa sopimuskauden aikana.

Hankinnan kustannukset maksetaan kustannuspaikalta 27513.

Sopimuksen vastuuhenkilöksi nimetään vastuualuejohtaja Jaana Heinäkallio.

Sopimus hankinnasta syntyy vasta kirjallisen sopimuksen allekirjoittamisella.

Allekirjoitus

Jaana Heinäkallio, vastuualuejohtaja

Organisaatiotieto

Pirkanmaan hyvinvointialue