§ 56/2024 Sosiaaliohjaajan viran täyttäminen

Lataa 

14358/2024

Päätöspäivämäärä

5.6.2024

Päätöksen tekijä

Palvelupäällikkö, työikäisten sosiaalityö ja ohjaus

Päätöksen perustelut

 
Hallintosääntö § 45

Laki kunnan ja hyvinvointialueen viranhaltijasta 7 § ja 8 §

Esitys

Valmistelija johtava sosiaalityöntekijä Miia Grönberg

Sosiaaliohjaajan tehtäviin kuuluvat tuen tarpeessa olevien asiakkaiden palvelutarpeiden arviointi sekä työskentely sosiaalipalvelujen avoimessa neuvonnassa. Myös toimeentulotuesta päättäminen kuuluu tehtäviisi. Työ sisältää sekä suunnitelmallista työskentelyä että kiireluontoista työtä asiakkaan auttamiseksi. Tehtävänkuvaan on suunnitteilla muutos, jonka myötä tehtäviin kuuluu jatkossa myös sosiaalihuoltolain mukaisena omatyöntekijänä toimiminen, asiakassuunnitelmien laatiminen ja niihin perustuvat palvelupyynnöt ja -päätökset.  

Sosiaaliohjaajan viran kelpoisuusvaatimuksena on sosiaalihuollon ammattihenkilölain 817/2015 (8 §) mukainen sosiaalialalle soveltuva ammattikorkeakoulututkinto.

Edellytämme aiempaa työkokemusta aikuisten parissa tehtävästä sosionomin työstä. Koska työikäisten sosiaalityön ja -ohjauksen työskentelytavat ovat muutosvaiheessa, edellytämme tehtävään valitulta myös muutos- ja kehittämismyönteistä asennetta sekä kiinnostusta kokeilla ja juurruttaa uusia aikuissosiaalityön työmuotoja. Eduksi katsomme sosiaalihuoltojärjestelmän ja -palveluiden, sekä tehtävässä tarvittavan lainsäädännön tuntemuksen. Lisäksi toivomme kokemusta verkostotyöstä ja moniammatillisesta yhteistyöstä ja arvostamme tietoteknistä ja digitaalista osaamista.

Sosiaaliohjaajan virka, virkanumero 48337-0036 on julistettu haettavaksi Pirkanmaan hyvinvointialueen internet- sivuilla osoitteessa www.pirha.fi ja Kuntarekryssa. Hakuavain: Pirha 01-1319-24. Hakuaika oli 15.4. - 29.4.2024.

Virkaa haki määräajassa yhteensä 20 henkilöä. Hakijoista 12 täytti kelpoisuusvaatimukset ja yksi (1) hakija oli ehdollisesti kelpoinen. Kelpoisuusvaatimuksia ei täyttänyt seitsemän (7) hakijaa. Yksikään hakijoista ei perunut hakemustaan.

Johtava sosiaalityöntekijä ja vastaava ohjaaja haastattelivat kolme (3) hakijaa ryhmähaastatteluna. 

Johtava sosiaalityöntekijä esittää, että sosiaaliohjaajan virkaan, virkanumero 48337-0036 valitaan sosionomi (AMK) Hanna Huovinen 1.7.2024 alkaen kuuden (6) kuukauden koeajalla.

Hakijoiden välillä on tehty ansiovertailu. Haastatteluun on kutsuttu hakijat, joilla on hakemuksen perusteella eniten työkokemusta ja osaamista aikuisten parissa tehtävästä sosionomin työstä. Huomiota on kiinnitetty työikäisten asiakasryhmän tuntemuksen kuvaamiseen hakemuksessa sekä hakemuksessa esitettyihin perusteluihin aiemman työkokemuksen soveltuvuudesta haettavaan tehtävään.

Valintapäätös perustuu kokonaisarviointiin, jossa on huomioitu henkilöhaastattelu, työkokemus sekä henkilön suorittamat koulutukset ja tutkinnot. Valittu henkilö on taidoiltaan ja kyvyiltään ansioitunein ja soveltuvin hakija täytettävään virkaan. 

Varasijalle valitaan sosionomi (AMK) Aila Jormanainen, jolla on seuraavaksi paras osaaminen, koulutus ja henkilökohtaiset ominaisuudet tehtävään.

Päätös

Työikäisten sosiaalityön vastuualueen sosiaaliohjaajan virkaan, virkanumero 48337-0036 valitaan sosionomi (AMK) Hanna Huovinen 1.7.2024 alkaen kuuden (6) kuukauden koeajalla. 

Valinta on ehdollinen. Virkaan valitun tulee kohtuullisessa ajassa valintapäätöksen saatuaan esittää vaadittavat todistukset terveydentilastaan,​ kuitenkin viimeistään kuukauden kuluessa virkasuhteen alkamisesta. 

Valintapäätös raukeaa,​ mikäli virkaan valittu ei täytä yllä esitettyjä ehtoja.

Allekirjoitus

Reeta Vainio, palvelupäällikkö

Organisaatiotieto

Pirkanmaan hyvinvointialue