§ 212/2024 Ylilääkärin viran täyttäminen

Lataa 

15538/2024

Päätöspäivämäärä

1.7.2024

Päätöksen tekijä

Vastuualuejohtaja, vastaanottopalvelujen vastuualue

Päätöksen perustelut

Hallintosääntö § 45

Laki kunnan ja hyvinvointialueen viranhaltijasta 7 § ja 8 §

Sosiaali- ja terveyspalveluiden tehtäväalueen toimintasääntö, Sosiaali- ja terveysjohtajan päätös 16.4.2024 § 45

Esitys

Ylilääkäri toimii Nokian yksikön lääkäreiden lähiesihenkilönä. Lisäksi ylilääkärin työtehtävät sisältävät monipuolista yhteistyötä Pirkanmaan hyvinvointialueen muiden toimijoiden kanssa. Tehtävät ovat pääosin hallinnollisia, mutta myös kliinisen vastaanottotyön tekeminen on mahdollista. Työpaikka sijaitsee Nokian uudella sote-asemalla, joka on osa sosiaali- ja terveyspalvelujen integraatiota, ja sen toiminnot tukevat uudenlaisia joustavampia asiointitapoja ja digitaalisen asioinnin kehittämistä.

Kelpoisuusvaatimuksena on Suomessa laillistetun lääkärin pätevyys ja yleislääketieteen tai muun soveltuvan erikoisalan erikoislääkärin oikeudet. Lisäksi tehtävässä edellytetään hallinnon koulutusta ja/tai kokemusta vastaavasta työstä, hyviä yhteistyötaitoja sekä hyvää suomen kielen taitoa.

Ylilääkärin virka on julistettu haettavaksi Pirkanmaan hyvinvointialueen internet-sivuilla osoitteessa www.pirha.fi ja Eval-sovelluksessa sekä Kuntarekry.fi ja Mol.fi -sivuilla, hakuavain Pirha-01-287-24. Hakuaika oli 9.2.- 23.2.2024.

Virkaa haki määräajassa kaksi henkilöä, joista yksi täytti kelpoisuusvaatimukset. Vastaanottotoiminnan vastuualuejohtaja, vastaava ylilääkäri sekä ylilääkäri haastattelivat kelpoisuusvaatimukset täyttäneen hakijan.

Valintapäätös perustuu kokonaisarviointiin,​ jossa on huomioitu henkilöhaastattelu,​ työkokemus sekä henkilön suorittamat koulutukset ja tutkinnot. Yllä mainittu henkilö on taidoiltaan ja kyvyiltään ansioitunut ja soveltuva hakija täytettävään virkaan. 

Päätös

Vastaanottopalvelujen vastuualueen ylilääkärin virkaan (68010-0090) valitaan 5.8.2024 alkaen geriatrian erikoislääkäri Saana Maarit Eskola kuuden (6) kuukauden koeajalla.

Valinta on ehdollinen. Virkaan valitun tulee kohtuullisessa ajassa valintapäätöksen saatuaan, kuitenkin viimeistään kuukauden kuluessa virkasuhteen alkamisesta, esittää vaadittavat todistukset terveydentilastaan,​ sekä rikosrekisterilain 6 §:n 2 momentin mukainen rikosrekisteriote. Lisäksi valitulla tulee olla voimassa tartuntatautilain (1227/2016) 48 §:n mukainen rokotesuoja ja 55 §:n mukainen hengityselinten tuberkuloosia koskeva selvitys.

Valintapäätös raukeaa,​ mikäli virkaan valittu ei täytä yllä esitettyjä ehtoja.

Allekirjoitus

Riikka Luoto, vs. vastaanottopalvelujen vastuualuejohtaja

Organisaatiotieto

Pirkanmaan hyvinvointialue