§ 13/2024 Koululaisen  näöntutkimuksen palvelusetelin sääntökirjan muuttamisen kumoaminen

Lataa 

1748/2024

Päätöspäivämäärä

4.7.2024

Päätöksen tekijä

Hankintajohtaja

Päätöksen perustelut

Hyvinvointialue päättää ne sosiaali- ja terveyspalvelut, joiden järjestämisessä se käyttää palveluseteliä hyvinvointialueesta annetun lain (611/2021) 9 §:n 1 momentin mukaisesti. Aluehallitus hyväksyi 19.12.2022, § 331 koululaisen näöntutkimuksen palvelusetelin sääntökirjan. Päätöksen mukaan hankintajohtaja voi tehdä vähäisiä tai teknisiä muutoksia palvelusetelien sääntökirjoihin.

Esitys

Valmistelijan yhteystiedot

Suunnittelija Päivi Juurinen, puh. 040 801 6785, paivi.juurinen(at)pirha.fi

Koululaisen näöntutkimuksen palvelusetelin sääntökirjaan on tehty muutoksia hankintajohtajan päätöksellä 6.2.2023 § 2 (tarkennus laskutukseen, palveluntuottajan vastuuseen henkilöstöstä ja pakolliseksi Vastuu Groupiin kuuluminen) sekä § 3 (sisällysluettelon korjaus). Viimeisin 17.6.2024, § 10 tehty päätös koski palvelukohtaisen osion muutoksia (voimassaoloaika, palvelupalautteen toimittaminen, rekisteröityminen ja kielitaitovaatimukset) sekä yleisen osan päivittämistä.

17.6.2024 tehdyn päätöksen § 10 jälkeen Lasten ja nuorten palvelut -palvelulinja on esittänyt, että sääntökirjaa ei voida vielä ottaa käyttöön. Ennen käyttöönottoa siihen olisi vielä päivitettävä Kanta-palveluihin liittyvä prosessi ajantasaiseksi. Kela on puuttunut Pirhan palvelusetelipalautteiden näkymisen tapaan Kanta-palveluissa. Palautteiden tulisi kirjautua Pirhan suorituspaikoille ja tässä on ollut palvelusetelipalveluissa virheitä. Asiaa on käsitelty huhtikuussa sote-joryssä, joka linjasi, että asian selvittämistä varten ja yhtenäisen palauteprosessin edistämistä varten perustetaan alatyöryhmä. Alatyöryhmä on käynnistänyt työskentelyn. Jotta palauteprosessi saadaan sääntökirjaan alatyöryhmän linjausten mukaiseksi, on järkevää tehdä ne samalla kertaa kuin muutkin muutokset. Mainitussa 17.6. päätöksessä oli tehty tarkennuksia palvelupalautteeseen, mutta tekstiä on vielä muokattava uusien linjausten mukaiseksi. Sääntökirjatyöryhmä käsittelee asiaa lomakauden jälkeen ja valmistelee sääntökirjan uudelleen päätöksentekoa varten.

Päätös

Päätän, että Koululaisen näöntutkimuksen palvelusetelin sääntökirjan voimassa olevaksi sääntökirjaksi  palautetaan 6.2.2023 hyväksytty sääntökirja.

Tämä päätös kumoaa 17.6.2023, § 10 tehdyn päätöksen.

Allekirjoitus

Anniina Tirronen, hankintajohtaja

Organisaatiotieto

Pirkanmaan hyvinvointialue