§ 60/2024 Sosiaaliohjaajan viran täyttäminen

Lataa 

16412/2024

Päätöspäivämäärä

3.7.2024

Päätöksen tekijä

Palvelupäällikkö, työikäisten sosiaalityö ja ohjaus

Päätöksen perustelut

Hallintosääntö § 45 
Laki kunnan ja hyvinvointialueen viranhaltijasta 7 § ja 8 §
 

Esitys

Työikäisten sosiaalityön ja -ohjauksen sosiaaliohjaajan pääsääntöisiin työtehtäviin kuuluvat neuvonta ja ohjaus, sosiaalihuoltolain mukaisten yhteydenottojen ja ilmoitusten käsittely, palvelutarpeen arviointi, asiakassuunnitelmien tekeminen ja omatyöntekijänä toimiminen, päätöksenteko sosiaalihuoltolain mukaisista palveluista ja harkinnanvaraisesta toimeentulotuesta sekä työikäisten asiakkaiden aktivointiin ja työelämään kuntoutumiseen liittyviä työtehtäviä.

Sosiaaliohjaajan viran kelpoisuusvaatimuksena on sosiaalihuollon ammattihenkilöistä annetun lain (817/2015) 8 §:n mukainen sosionomin kelpoisuus. Tehtävässä voi toimia tilapäisesti kyseiseen ammattiin opiskeleva tai sosiaalialalle soveltuvan korkeakoulututkinnon suorittanut henkilö, jolla on riittävät edellytykset ammatissa toimimiseen. Tutkinnon soveltuvuuden ja riittävien edellytysten arvioinnin tekee työnantaja.

Työ edellyttää hyviä yhteistyö- ja vuorovaikutustaitoja, sekä kykyä itsenäiseen työskentelyyn, päätöksentekoon ja vastuun ottamiseen. Työhön sisältyy työpari- ja verkostoyhteistyötä.

Eduksi katsotaan kokemus työikäisten sosiaalityöstä sekä lainsäädännön ja palvelujen tuntemus.

Sosiaaliohjaajan virka, virkanumero 48337-0133, on julistettu haettavaksi Pirkanmaan hyvinvointialueen internetsivuilla osoitteessa www.pirha.fi ja Kuntarekry.fi:ssä sekä Työmarkkinatorissa. Hakuavain Pirha-01-1894-24 Hakuaika oli 4.6.2024 - 17.6.2024.

Virkaa haki määräajassa neljätoista (14) hakijaa. Hakijoista seitsemän (7) täytti kelpoisuusvaatimuksen.  Palvelupäällikkö ja johtava sosiaalityöntekijä haastattelivat kuusi (6) hakijaa.

Valintapäätös perustuu kokonaisarviointiin, jossa on huomioitu henkilöhaastattelu, työkokemus sekä henkilön suorittamat koulutukset ja tutkinnot. Valittu henkilö on taidoiltaan ja kyvyiltään ansioitunein ja soveltuvin hakija täytettävään virkaan.

Esitetään että sosiaaliohjaan virkaan, virkanumero 48337-0133, valitaan sosionomi (AMK) Joanna Vaittinen 1.9.2024 alkaen.

Mikäli valittu ei ota paikkaa vastaan, valitaan varasijalle sosionomi (AMK) Mari Santala.

Päätös

Työikäisten sosiaalityön vastuualueen työikäisten sosiaaliyön ja -ohjauksen vastuuyksikön sosiaaliohjaan virkaan, virkanumero 48337-0133, valitaan sosionomi (AMK) Joanna Vaittinen 1.9.2024 alkaen.

Valinta on ehdollinen. Virkaan valitun tulee kohtuullisessa ajassa valintapäätöksen saatuaan esittää vaadittavat todistukset terveydentilastaan,​ kuitenkin viimeistään kuukauden kuluessa virkasuhteen alkamisesta.

Valintapäätös raukeaa,​ mikäli virkaan valittu ei täytä yllä esitettyjä ehtoja.

Allekirjoitus

Reeta Vainio, palvelupäällikkö

Organisaatiotieto

Pirkanmaan hyvinvointialue