Yksilöasioiden jaosto, kokous 8.5.2024

§ 231 Yksilöasioiden jaostotyön kehittäminen

Valmistelija

  • Pia Lepistö, HALLINTOASSISTENTTI, pia.lepisto@pirha.fi

Perustelut

Yksilöasioiden jaoston toiminta on alkanut vuoden 2023 alussa. Yksilöasioiden jaoston tehtävänä on 1) ratkaista sosiaali- ja terveydenhuollon erityislainsäädännön mukaisista päätöksistä tehdyt oikaisuvaatimukset, jotka koskevat yksilökohtaisia sosiaali- ja terveydenhuollon palveluja; 2) ratkaista viranhaltijan vahingonkorvauspäätöksistä tehdyt oikaisuvaatimukset ellei päätösvalta tämän hallintosäännön mukaan kuulu toiselle viranomaiselle tai viranhaltijalle. (Hallintosääntö 12a §).

Aluehallitus on hyväksynyt sosiaalihuolto- ja vammaispalvelulain mukaiset palvelujen myöntämisperusteet noudatettavaksi Pirkanmaan hyvinvointialueella. Yksilöasioiden jaosto on merkinnyt ne tiedoksi. 

Kuullaan esittelijöiden laatimat yhteenvedot kuluneen toimintakauden aikana palvelulinjoittain käsittelyssä olleista jaoston päätösvaltaan kuuluvista asioista (hakemusten määrä, päätöstyypit, oikaisuvaatimusten määrä ja itseoikaisut). 

Ehdotus

Esittelijä

  • Marita Pitkänen, KOTIHOIDON JA ASPALV PÄÄLLIKKÖ, marita.pitkanen@pirha.fi

Yksilöasioiden jaosto päättää

  • käydä keskustelun jaoston toiminnan kehittämisestä,
     
  • merkitä esittelijöiden yhteenvedot tiedoksi.

Päätös

Yksilöasioiden jaosto päätti

  • käydä keskustelun jaoston toiminnan kehittämisestä,
     
  • merkitä esittelijöiden yhteenvedot tiedoksi,
     
  • ottaa esittelijöiden laatimat yhteenvedot pöytäkirjan oheismateriaaliksi.

Kokouskäsittely

Kukin esittelijä esitteli yhteenvetonsa käsittelyssä olleista jaoston päätösvaltaan kuuluvista asioista varsinaisten oikaisuvaatimusten esittelyjen jälkeen. Käytiin keskustelu niiden pohjalta.

Puheenjohtaja esitti, että esittelijöiden laatimat yhteenvedot otetaan pöytäkirjan oheismateriaaliksi. Hyväksyttiin yksimielisesti.


Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (Laki hyvinvointialueesta 141 §).