Yksilöasioiden jaosto, kokous 29.5.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 234 Pirkanmaan hyvinvointialueen sosiaali- ja potilasasiamiesten vuosiselvitys asiakkaan ja potilaan asemasta ja oikeuksista 2023

2776/2024

Valmistelija

  • Katja Uitus-Mäntylä, PALVELUPÄÄLLIKKÖ, katja.uitus-mantyla@pirha.fi
  • Pia Lepistö, HALLINTOASSISTENTTI, pia.lepisto@pirha.fi

Perustelut

Pirkanmaan hyvinvointialueen sosiaali- ja potilasasiamiesten vuosiselvitys asiakkaan ja potilaan asemasta ja oikeuksista 2023 perustuu vuoden 2023 loppuun asti voimassa olleeseen lainsäädäntöön. Jokaisella terveydenhuollon toimintayksiköllä on tullut olla nimettynä potilasasiamies. Sosiaaliasiamiehellä on puolestaan ollut lainmukainen velvollisuus antaa vuosittain toiminta-​alueensa kunnanhallituksille selvitys sosiaalihuollon asiakkaan aseman ja oikeuksien kehityksestä kunnassa.   

Liitteenä on Pirkanmaan hyvinvointialueen sosiaali- ja potilasasiamiesten vuosiselvitys asiakkaan ja potilaan asemasta ja oikeuksista 2023 sekä esittelydiat.

Valvonta- ja asiavastaavatoiminnan palvelupäällikkö Katja Uitus-Mäntylä esittelee asiaa kokouksessa.

Ehdotus

Esittelijä

  • Sanna Törmä-Tuominen, PALVELUPÄÄLLIKKÖ,TAL:N TUKIPAL, sanna.torma-tuominen@pirha.fi

Yksilöasioiden jaosto päättää

  • merkitä kuullun esittelyn sekä Pirkanmaan hyvinvointialueen sosiaali- ja potilasasiamiesten vuosiselvityksen asiakkaan ja potilaan asemasta ja oikeuksista 2023 tiedoksi.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Kokouskäsittely

Myönnettiin palvelupäällikkö Katja Uitus-Mäntylälle läsnäolo- ja puheoikeus tämän pykälän ajaksi.


Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (Laki hyvinvointialueesta 141 §).