§ 21/2024 Sosiaalityöntekijä, Mielialahäiriöpoliklinikka - Pinja Kemppi

Lataa 

18212/2024

Päätöspäivämäärä

23.7.2024

Päätöksen tekijä

Vastuualuejohtaja, mielialahäiriöiden vastuualue

Päätöksen perustelut

Hallintosääntö § 45

Sosiaali- ja terveyspalveluiden toimintasääntö 7.3
Laki kunnan ja hyvinvointialueen viranhaltijasta 7 §
Ohjekirjeet ja toimintaohjeet 

Esitys

Sosiaalityöntekijänä toimit poliklinikan moniammatillisen tiimin jäsenenä ja yhteistyössä potilaiden läheisten, viranomaisten ja kolmannen sektorin toimijoiden verkostoissa. Osallistut potilaiden palvelutarpeiden ja toimintakyvyn arviointiin, hoito- ja kuntoutussuunnitelmien tekemiseen sekä autat tarvittavien sosiaaliturvaan ja -palveluihin liittyvien etuuksien ja tuen muotojen arvioinnissa ja järjestämisessä.

Sosiaalityöntekijän viran kelpoisuusvaatimuksena on Suomessa laillistettu sosiaalityöntekijä.

Eduksi katsotaan aikaisempi kokemus sosiaalityöstä psykiatrisessa erikoissairaanhoidossa, terveyssosiaalityössä tai päihdetyössä. Lisäksi eduksi katsotaan sosiaalityön laaja-alainen osaaminen ja lisäkoulutukset sekä muu tehtävään soveltuva lisäkoulutus.

Sosiaalityöntekijän virka on julistettu haettavaksi Pirkanmaan hyvinvointialueen internet-sivuilla osoitteessa www.pirha.fi, hakuavain Pirha-01-2425-24.Hakuaika oli 26.6.- 12.7.2024. 

Virkaa haki määräajassa 10 henkilöä. Hakijoista kuusi täytti kelpoisuusvaatimukset. Johtava sosiaalityöntekijä ja vastaava sosiaalityöntekijä haastattelivat kolme hakijaa.

Valintapäätös perustuu kokonaisarviointiin,​ jossa on huomioitu henkilöhaastattelu,​ työkokemus sekä henkilön suorittamat koulutukset ja tutkinnot. Ansiovertailun tuloksena todetaan, että Pinja Kempillä on avoinna olevaan sosiaalityöntekijän tehtävään tarvittava koulutus sekä sopivin ja monipuolisin työkokemus. Hänellä on myös tehtävään soveltuvat henkilökohtaiset ominaisuudet (mm. hyvät vuorovaikutus- ja yhteistyötaidot, pyrkimys tavoitteelliseen kehittämiseen ja osaamisen jakamiseen, joustavuus ja hyvät työn organisointi- ja hallintataidot) ja motivaatiota työskennellä juuri psykiatrian toimialueella. Pinja Kemppi katsotaan kokonaisarvioinnin perusteella soveltuvimmaksi Mielialahäiriöpoliklinikan vakinaiseen sosiaalityöntekijän virkaan

Varasijalle valitaan yhteiskuntatieteiden maisteri Irina Lagerroos pidemmän aikuispsykiatrian sosiaalityön kokemuksen perusteella.

Päätös

Mielialahäiriöiden vastuualueen sosiaalityöntekijän virkaan valitaan 1.9.2024 alkaen yhteiskuntatieteiden maisteri Pinja Kemppi.

Valinta on ehdollinen. Virkaan valitun tulee kohtuullisessa ajassa valintapäätöksen saatuaan esittää vaadittavat todistukset terveydentilastaan,​ kuitenkin viimeistään kuukauden kuluessa virkasuhteen alkamisesta. Lisäksi valitulla tulee olla voimassa tartuntatautilain (1227/2016) 48 §:n mukainen rokotesuoja ja 55 §:n mukainen hengityselinten tuberkuloosia koskeva selvitys.

Valintapäätös raukeaa,​ mikäli virkaan valittu ei täytä yllä esitettyjä ehtoja.

Allekirjoitus

Annamari Sorri, vastuualuejohtaja

Organisaatiotieto

Pirkanmaan hyvinvointialue